Je iPhone 6s of 6s Plus is eindelijk aangekomen, en vol spanning heb je hem uit de doos gehaald en aan je vrienden laten zien. Nu is het de hoogste tijd om hem met de handigste apps helemaal gebruiksklaar te maken. Wij stellen vandaag de app van de occasion-website Autoscout24 voor, waarmee je mobiel naar tweedehands auto’s kunt zoeken of je oude auto kunt verkopen.

Autoscout24

De app biedt een overzichtelijke gebruikersomgeving, waarin je kunt aangeven welk merk en model auto je zoekt, hoe ver hij weg mag staan en hoe duur hij mag zijn. In de Autoscout app kun je in heel Europa naar tweedehands auto’s zoeken. Dat is bijvoorbeeld handig als je met de auto op vakantie bent: zo erger je je na thuiskomst niet over het fantastiche aanbod dat je hebt gemist. Zorg er wel voor dat je op de hoogte bent van de regelgeving omtrent het importeren van auto’s.

Search alert en garage-zoekfunctie

De search alert van de Autoscout app laat het je meteen weten als er een nieuwe auto beschikbaar komt die bij je past. Zo kun je als eerste reageren, en bovendien meteen zien of je in de buurt bent. Met één klik kun je ook de routeplanner starten, die je laat zien wat de snelste weg naar de aanbieder is. Voor als je onderweg autopech krijgt heeft de app verder ook een garage-zoekfunctie. Je weet dus altijd waar de dichtsbijzijnde reparateur zich bevindt.

Handig is ook dat je de foto’s die je met je iPhone van je auto hebt gemaakt via de app meteen kunt uploaden. Als je je auto wilt verkopen kun je er dus tijdens je vakantie op de mooiste plekken en in het mooiste licht foto’s van maken, en die via de app meteen aan je advertentie toevoegen. Zo ben je eindelijk van die saaie garage-foto’s af en wordt het zoeken naar een tweedehands auto nog leuker.