Uit een recent verschenen aanvraag van Apple blijkt dat het een patent wil krijgen op een techniek voor aankopen van producten binnen een applicatie. Een bedrijg genaamd Lodsys heeft hier al patenten op en ze eisen licentiegeld van ontwikkelaars, die een koopknop binnen een iOS-app aanbieden. Ook bij Android-ontwikkelaars dreigen ze met een rechtszaak.

Met het ingediende patent wil Apple, iOS ontwikkelaars die gebruikmaken van deze in-app-aankoopsysteem waarschijnlijk beter beschermen tegen aanklachten van Lodsys, Lodsys die laatste tijden vaker van zich liet horen door ontwikkelaars licentiegeld te eisen voor het gebruik van een knop binnen een iOS-applicatie voor in-app-aankopen. Deze  patentaanvraag van Apple werd al vorig jaar in april ingediend, maar echter is dit nu pas door Apple naar buiten gebracht. Apple maakte al langer gebruik van een licentie op patenten van Lodsys voor in-app-aankopen.

Het patent dat Apple wil bemachtigen is zeer vergelijkbaar met dat van Lodsys, alleen is de aanvraag van Apple veel specifieker. Het Amerikaanse bedrijf wil met het patent waarschijnlijk Lodsys buitenspel zetten.

 • iPhonemania

  Hopen voor de iOS devs dat Apple dit kan bemachtigen, veel hadden al apps terug getrokken uit Apple Store

 • Stevie

  Mocht Apple deze patent rechten niet krijgen, dient “elke iOS ontwikkelaar licentie geld te betalen”.

  Ze verdienen geld met hun app, dus betalen moeten ze ook vind ik.

 • Apple fanboy

  Go Apple! anders loopt iOS ontwikkerlaars over naar android ofzo

 • iPhonemania

  Maak je niet druk komt goed;)