Apple heeft zojuist haar 4de kwartaalcijfers bekend gemaakt, Apple verkocht 17,1 miljoen iPhone’s, 11,1 miljoen iPad’s en 4,89 miljoen Mac’s in het 4de kwartaal van dit jaar, met een totale omzet van 28,27 miljard dollar miljard. Dit is dan ook weer een record voor de elektronicaconcern uit Cupertino.

De record verkoop van Apple was te danken aan de iPad 2. In maart werd de iPad 2 gelanceerd, de nieuwste tablet van Apple verkocht in dat kwartaal maar liefst 11.12 miljoen stuks, wat neerkomt op een machtige indrukwekkende 166% verhogingen ten opzichte van wat er vorig jaar in dezelfde periode werd verkcoht.

17,07 miljoen iPhone’s waren verscheept waarvan de meeste de iPhone 4S zal zijn, hoewel de iPhone 3GS nog steeds verscheept wordt ondanks dat het uitgebracht is in 2009. Dit zegt veel over een apparaat en een bedrijf als geheel wanneer er tientallen miljoenen toestellen nog steeds worden verkocht.

Afgezien van de iOS-apparaten verkocht Apple 4,89 miljoen Mac’s, een stijging van 25% tegenover vorige jaar. OS X Lion het nieuwste besturingssysteem van Apple werd eerst uitgebracht als download-only, dit speelde een grote rol in het succes van de Mac.

Het enige product dat in omzet daalde was de iPod. Van de iPod in verschillende formaten werd er 6,62 miljoen stuks verkocht, dit is 27% minder dan vorig jaar in het zelfde kwartaal. De iPod moet een enorme hoeveelheid krediet inleveren voor de iOS-apparaten als de iPhone en de iPad. Door de toenemende populariteit van de iPhone en iPad moest de iPod de achterbank nemen. De iPod zal in de komende jaren nog erger achteruit gaan en uit eindelijk wordt dit zijn ondergang, door dat minder consumenten op zoek zijn naar een aparte entiteit voor hun muzikale behoeften.

Apple heeft uiteindelijk 28,27 miljard dollar kwartaalomzet gedraaid waarvan 6,62 miljard dollar nettowinst, wat neerkomt op 7,05 dollar per aandeel. De 4de kwartaal van 2010 onthulde Apple 20,34 miljard dollar aan netto-inkomsten, waarvan 4,31 miljard dollar winst, of 4,64 dollar per aandeel.

In deze cijfers is de razende succes van de iPhone 4S nog niet bij gerekend, laatst hebben we medegedeeld dat de iPhone 4S in 3 dagen tijd meer dan 4 miljoen eenheden verkocht had. Wat uit komt op 16 eenheden per seconde en tot nu toe de snelst verkopende gadget aller tijden.

via Apple

  • Rick

    Vuile melkers! Mensen koop een Samsung!