Zoals altijd het geval is met veranderingen in software zowel hardware altijd nieuwe updates moeten komen, heeft Apple iTunes bijgewerkt naar versie 10,5. Deze update is benodigd om iOS 5 te  kunnen installeren, iCloud, en de nieuwe iPhone 4S en iPod Touch 5G, de verkoop van deze nieuwe toestellen begint morgen!

De iOS 5 zowel iTunes 10.5 hebben beide in de afgelopen maanden voor veel test plezier gezorgd bij de iOS ontwikkelaars, beide hadden maar liefst 9 beta versies gelanceerd. Na maanden lang getest te zijn, is de tijd aangebroken om beide te lanceren voor de consument.

De nieuwe iTunes versie biedt ondersteuning voor iTunes in de cloud, waarmee je muziek en tv-programma’s in iCloud kunnen worden opgeslagen en daarmee overal beschikbaar is.

Ook is er ondersteuning toegevoegd voor automatische downloads: van muziek die je op je iOS-apparaat of computer aanschaft wordt automatisch gedownload naar andere Macs of iOS-apparaten. Daarnaast is het mogelijk om eerder aangeschafte muziek, tv-programma’s, applicaties en boeken opnieuw te downloaden zonder dat je daarvoor opnieuw hoeft te betalen.

Uiteraard biedt iTunes 10.5 ondersteuning om je iPhone, iPad of iPod touch met iOS 5 draadloos via Wi-Fi met iTunes te synchroniseren.

iTunes 10.5 kan je rechtstreeks via de Apple website downloaden of gewoon door in iTunes zelf te zoeken naar nieuwe versies.

De iOS 5 is voor morgen aangekondigd, naar verwachting zal dat rond 19:00 uur Nederlandse tijd zijn!

 • Haudam

  Dat iCloud dienst kost $25 per jaar, hoeveel kost dat hier in Nederland?

 • Leonardo

  Die is niet in Nederland verkrijgbaar!

 • Marco

  Jammer 25 euro zou ik er wel voor over hebben.

 • Kees

  Hij is al uit, toen ik iTunes open deed kreeg ik al een melding van de update