Gebruikers van de iPhone 4S moeten lang wachten op een Nederlandse versie van de spraakbesturing Siri. Een woordvoerder van Apple laat dat weten aan Tweakers op de dag dat de iPhone 4S in Nederland is geïntroduceerd.

Hellaas wordt de toepassing op zijn vroegst pas aan het einde van 2012 of mogelijk nog later verwacht.

De woordvoerder legde op de volgende wijze de Tweakers uit waarom de Nederlandse toepassing zo lang op zich laat wachten.

“Siri moet alle accenten en dialecten herkennen. Daarvoer moet veel ingesproken worden door sprekers met al die accenten. Bovendien moeten Nederlandstalige diensten worden toegevoegd voor zaken als restaurantrecensies. We werken er hard aan, maar we weten niet wanneer Siri in het Nederlands klaar is.”

Siri werkt op spraakherkenning. Via Siri kunnen de iPhone 4S gebruikers hun telefoon complexe opdrachten laten uitvoeren door mondeling een vraag te stellen. Zo zijn bijvoorbeeld het weerbericht en de tijd op te vragen door de vraag te stellen aan de iPhone.

Een woordvoerder vertelt dat in 2012 wel de talen Spaans, Italiaans, Japans, Koreaans en Chinees worden toegevoegd als spraakbesturing. Apple liet eerder al weten dat Siri in eerste instantie alleen in het Engels, Frans en Duits beschikbaar was.