Een simlockvrije iPhone 4S kost minimaal € 629 euro. Wel zijn de kosten van de onderdelen in de nieuwe iPhone behoorlijk minder: Volgens IHS iSuppli kosten de onderdelen in de goedkoopste iPhone 4S $188 dollar.

De productie van een 32 GB en 64 GB-model zou de onderdelenprijs met een paar tientjes verhogen. Voor een iPhone 4S 32 GB zou Apple $207 kwijt zijn hoewel een iPhone 4S met 64 GB $245 moet kosten.

De A5-processor, die eerder dit jaar in de iPad 2 debuteerde, moet $15 kosten voor Apple. De prijs van een nieuwe 8-megapixel camera is $17,60. Hoe accuraat dat bedrag is durft IHS iSuppli niet te zeggen: het was uitermate moeilijk om er achter te komen wie de camera nu eigenlijk heeft geleverd.

Ook het flashgeheugen in de iPhone 4S zou dit keer afkomstig zijn van Hynix in plaats van Samsung. Men denkt dat het een reactie kan zijn op de huidige gemoederen tussen Apple en Samsung.

Toch is het koert door de bocht om te stellen dat Apple meer dan 400 dollar winst maakt op iedere iPhone. Research, fabricage en transportkosten komen hier namelijk ook nog bovenop. Per saldo baseert iSuppli zich op analyses op basis van de onderdelen.