Als u een error 3200 ondervindt bij het updaten van uw iPhone, iPad of iPod touch op naar de nieuwste iOS 5, dan bent u niet de enige. We krijgen rapportages over de hele linie dat veel problemen zijn bij het updaten naar de nieuwste versie van Apple’s iOS-besturingssoftware.

De probleem zit rond het punt waarbij iTunes contact met de servers van Apple zoekt om je toestel te controleren en te activeren voor het update-proces. De problemen zijn waarschijnlijk te verwijten aan het feit dat de servers van Apple teveel belast zijn en op dit moment ‘half’ werkend zijn. Deze informatie komt via Jay Freeman, AKA Saurik, een iPhone jailbreaker en de schepper van de Cydia App Store voor jailbroken iPhones.

To anyone getting “An internal error occurred.” (3200) while installing iOS 5.0, Apple’s servers are swamped, and failing half the requests.

Error 3200, of “intern error”, zal je als fout melding krijgen van iTunes, als je geen haast hebt kan je het later nogmaals even proberen, kans is groot dat het dan wel in 1 keer lukt.

klikken = vergroten

 • Cobus

  Dus dit was de reden, en ik maar denken dat mijn iPhone 4 kapot was gegaan:P

  Ben ik blij dit te lezen

 • Cobus

  Ik download via de link op iPhonemania. Hij download idd direct via Apple.

  Wel heel traag (160kb) kost me meer dan een uur om de hele bestand binnen te halen.

  Ik laat hem wel op de achtergrond downloaden, eens moet ik hem toch hebben:P

  PS: ik heb mijn SHSH blobs op 4.3.3 opgeslagen, kan je een handleiding maken voor downgrade eventueel?

  • iPhonemania

   De iOS 5 Jailbreak is nu online, zal morgen werken aan de downgrade ervan

 • iPhonemania

  Download iOS 5 via onze “Download iOS Firmware” pagina

  Zijn rechtstreeks download links via Apple. Herstel de IPSW bestand in iTunes.

  Geen error 3200 meer 😉

 • iPhonemania

  Ik ben op dit moment een guide aan het maken, hoe je de iOS 5 kunt jailbreaken.

  Ik zal straks of anders morgen wel even een downgrade samenstellen voor de iOS 5

 • Karel

  Ja gister was dit melding telkens als ik weer probeerde, hem het maar uitgesteld tot in de ochtend. Heb mijn iPad net naar iOS 5 geüpdatet zonder enige error;)

 • Samsung

  Wat is die error 3194? Ik heb al 3x dat melding gekregen.

  • iPhonemania

   zie nieuwe post