Het was een kwestie van uren na de release van iOS 5 zodat deze gejailbreakt kon worden, dit Tethered Jailbreak was dan ook mede mogelijk gemaakt door Apple. De iOS 5 GM was exact het zelfde als de final release voor publiek. De iOS 5 GM was al Tethered Jailbreakbaar.

Vandaag heeft het FireCore team een bijgewerkte versie van Seas0nPass vrijgegeven, SeasonPass is een jailbreak tool die de tweede generatie Apple TV kan jailbreaken op de nieuwste firmware 4.4.2 build 9A336a.

Voordat we de Jailbreak Apple TV op firmware 4.4.2 beginnen willen ik jullie mededelen dat dit een Tethered Jailbreak is, dit houdt in dat, als u uw toestel opnieuw start wilt starten u de toesten in een “Tethered Mode” moet opstarten met behulp van een pc of een mac. Toch nog door gaan? Dan beginnen we maar aan de handleiding.

Dingen die je nodig hebt:

Stap 1: Download, installeer en start Seas0nPass voor Windows of Mac.

Stap 2: Zodra je Seas0nPass gestart, klikt u op de “Create IPSW” optie, zoals in de screenshot hieronder:

Stap 3: Deze stap is geautomatiseerd, Seas0nPass zal alle nodige bestanden downloaden die nodig zijn om de custom firmware te creëren voor uw Apple TV.

Stap 4: Seas0nPass zal nu vragen om uw Apple TV aan te sluiten op uw PC / Mac met de meegeleverde micro-USB-kabel, maar houd het netsnoer losgekoppeld! Zodra u verbonden bent, dien je de Apple TV in DFU-mode te zetten, volg dan de instructies op het scherm hoe dit te doen:

Houd de ‘MENU’ en ‘PLAY / PAUSE “knoppen voor 7 seconden tegelijkertijd op uw Apple TV afstandsbediening.

Stap 5: Als u stap 4 heeft correct hebt uitgevoerd zal iTunes automatisch starten, Seas0nPass zal zijn ding doen, u dient dan iTunes naar de custom firmware te verwijzen. (Mac dient u ALT knop en Windows Shift knop ingedrukt houden) daarna in iTunes herstellen.

Stap 6: Zodra het proces is voltooid, iTunes zal u bevestigen dat het herstel proces succesvol was en u zult nu een jailbreakte Apple TV op firmware 4.4.2 hebben.

 

Tethered Booten/Opstarten:

Zoals we in het begin hebben vermeld is dit een Tethered Jailbreak, dit houd in dat u uw toestel via een mac of een pc dient op te starten via de Tethered Boot optie van SeasonPass.

Stap 1: Start Seas0nPass en klik op de ‘Boot Tethered’ optie.

Stap 2: Wanneer gevraagd wordt uw Apple TV aan te sluiten op uw PC / Mac met behulp van de micro-USB-kabel, maar houd het netsnoer losgekoppeld. U ziet nu een snel knipperend lampje op uw Apple TV, sluit het netsnoer wanneer je dit ziet. Nu zet je Apple TV in DFU-mode wanneer je zowel de micro-USB en power kabels goed zijn aangesloten door het ingedrukt houden van de ‘MENU’ en ‘PLAY / PAUSE “knoppen voor 7 seconden tegelijkertijd op de afstandsbediening van uw Apple TV.

Stap 3: Rest van het proces is geautomatiseerd; Seas0nPass zal zijn ding doen en je zult in de jailbroken staat opnieuw starten in een korte periode. Zodra dit proces is voltooid kan je de micro-USB-kabel loskoppelen en vervangen door je HDMI-kabel

  • Cole

    thx mate, i was searching for this.