Voor de iOS jailbreak community blijft het altijd lastig in het begin om een nieuwe jailbreak te maken voor een nieuw iOS-apparaat. De nieuwe iPhone 4S en iPad 2 hebben beide een nieuwe dual-core A5 chip. Het lijkt erop dat iPhone Dev Team member MuscleNerd een nieuwe jailbreak heeft gevonden voor de nieuwe iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5.

Het nieuws komt rechtstreeks van MuscleNerd – bekende iPhone hacker en lid van het iPhone Dev Team – in de vorm van een tweet waarin hij een screenshot deelt van een jailbreakte iPhone 4S op iOS 5.

via Twitter :

VERY preliminary 4S JB: twitpic.com/76vcp4 twitpic.com/76vct2 (Huge missing pieces prevent public release. LOTS of work left)

Zoals je kunt zien tweet MuscleNerd, de jailbreak is “zeer voorlopige” en er is nog wat tijd nodig voor een publieke release.

Hoewel we MuscleNerd helemaal geloven en vertrouwen, deelde hij twee foto’s met ons, ter controle van zijn tweet. De eerste screenshot toont root-toegang op de iPhone 4S (codenaam N94) op iOS 5 terwijl het tweede screenshot Cydia 1.1.1 toont draaien op de iPhone 4,1 (dat is een andere naam voor de 4S) met een Siri icon aan de onderkant.

Momenteel zijn alle iOS-apparaten Tethered Jailbreak-baar op iOS 5 (met uitzondering van de iPhone 4S en iPad 2), dat wil zeggen gebruikers moeten de toesten aansluiten op een pc of mac om hun toestel opnieuw te kunnen starten. Er is sinds kort een Semi-Tetherd Jailbreak beschikbaar, dit houdt in dat je onderweg wel kunt opstarten maar beperkt toegang hebt.

We hopen dat de iPhone 4S op iOS 5 een Untethered Jailbreak krijgt, zodat we telkens met het opstarten gebruik moeten gaan maken van een pc of mac.

Zoals altijd zullen we u zeker op de hoogte houden van het laatste nieuws rondom de iPhone 4S jailbreak.

  • Edward

    Laat maar komen dat jailbreak, ik heb mijn iPhone 4S!