Microsoft heeft zondag bekend gemaakt dat ze een vergoeding krijgen voor ruim de helft van alle verkochte Androidtoestellen ter wereld! Microsoft heeft in de afgelopen 4 maanden met 9 Androidfabrikanten licenties aangesloten.

Waarvan fabrikanten als HTC en Samsung hebben een overeenkomst met Microsoft. het totale plaatje is nog onduidelijk, het bedrag ligt op $5 tot $15 dollar per Androidtoestel.

Google had in juni al bekendgemaakt dat er dagelijkse 500.000 Androidtoestellen werden  geactiveerd. Dit aantal is naar verwachting veel hoger. 2de kwartaal van 2011 werden wereldwijd meer dan 46 miljoen Androidtoestellen verkocht.

Microsoft heeft veel patenten op het gebied van mobiele technologie waarvan Android gebruikt maakt. Android is een product van Google maar fabrikanten als Acer, HTC, Samsung, Viewsonic, Onkyo, General Dynamics, Itronix, Velocity Micro, Wistron en Quanta Computer maken er gebruik van en brengen het op de markt voor de consument.

 • Ferry

  Microsoft maakt bakken vol geld, Nokia komt terug met Windows Phone OS.

  Apple zal het moeilijk krijgen denk ik.

 • Gerard

  Eigenlijk moet het Apple vs Microsoft zijn, Microsoft pakt het buit en Samsung krijgt alle ellende

 • Edward

  Je hoort weinig van Microsoft maar zo te zien worden ze slapend rijk;)

 • Max

  Slim, maar Google….ja….nog slimmer…kan bijna niet. 50 miljard 4e kwartaal 2012. Hallo!