Gister heeft een rechter in Australië bepaald dat de Samsung Galaxy Tab 10.1 in zijn huidige vorm niet verkocht mag worden in het land.

Apple de grootste concurrent van Samsung heeft in meerdere landen een rechtszaak aangespannen tegen het verkoop van de Samsung Galaxy Tab 10.1 en de Samsung Galaxy S 1 en 2 smartphones. Waarvan één van de rechtzaken gister in Australië plaatsvond.

Apple gad een zaak tegen het Zuid-Koreaanse elektronicaconcern aangespannen, omdat het twee patenten zou hebben geschonden. De twee liggen al enige tijd met elkaar in de clinch over het schenden van patenten.

Een rechter oordeelde dat de Galaxy Tab 10.1 niet in Australië verkocht mag worden tot het moment dat Samsung de specificaties van de Tab, waar de patenten van Apple voor gelden, heeft aangepast.

Eerder werd de Galaxy Tab 10.1 vanwege de overeenkomsten al verboden in Duitsland. In Nederland vond een rechter dat de iPad en Galaxy Tab juist niet te veel op elkaar lijken en wees een verbod af.

 • Karel

  Echt nep dit man, beide zijn één van de grootste elektronica bedrijven in de wereld, maar doen zoooo kinderachtig als ik weet niet wat:s

  Gun is elkaar ééns wat!

 • Sahin

  Met de verbod op de Galaxy Tab wordt deze nog gewilder dan die was, foute boel voor Apple vind ik

  • Frans

   Alles wat verboden is, is aantrekkelijker!