Samsung heeft tijdelijk de gesprekken geblokkeerd met de rechtszaak en staat open voor onderhandelingen. De rechter bepaalde vrijdag dat derden er op moeten kunnen rekenen dat zij, bij zo’n breed patent, een licentie aangeboden zullen krijgen onder bepaalde voorwaarden onder de noemer FRAND (Fair, Reasonable and Non-Discriminatory).

De rechtszaak die Samsung had lopen tegen Apple waarin Samsung een verbod eist voor de iPhone en iPad gaat niet door. Dat heeft de rechter gister in Den Haag bepaald.

Eind september stonden Apple en Samsung in een kort geding, Samsung zegt dat Apple geen licentie wil afsluiten op de 3G-patenten die Samsung beschikt. Hierdoor eiste Samsung een verbod op alle 3G producten van Apple.

De door Samsung gevraagde licentie vergoeding loopt zozeer uit de hand,  dat daaruit moet worden afgeleid dat Samsung niet werkelijk bereid is een licentie-overeenkomst op FRAND-voorwaarden met Apple aan te gaan, aldus de rechtbank.

Mocht Apple een FRAND-aanbod afwijzen, dan kan Samsung altijd nog een verbod eisen op de iPhone en iPad.

  • Frans

    Voortaan hoeft Apple en Samsung niet meer te adverteren, op deze manier hebben ze gratis publiciteit