Volgens een onlangs verschenen rapport maakt Samsung zich klaar voor de productie van de Quad-Core A6 Chips voor Appel in zijn fabriek in Austin, TX.

Het nieuws komt van 9to5Mac een blog gewijd aan alle dingen rondom Apple. In een post waarin ze praten over een rapport van Korea Times dat “bronnen uit de sector” die beweren dat de A6-chip van Apple wordt vervaardigd door Samsung.

Korea Times rapporteert tegen wat werd opgeëist door Taiwan Economie Nieuws en Commercial Times, die suggereerde dat Apple zou gaan voor de Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) in plaats van Samsung voor de productie van de volgende generatie A6 Apple chips.

Van Korea Times:

Industry sources say that Apple will continue to use Samsung’s chips and technology for its next smartphone, which may or may not be named the iPhone 5.

“Apple has been in talks with Samsung over shipment of its A6 quad-core mobile processor (AP) chips to be used in the next iPhone. It appears that Apple clearly has concluded that Samsung remains a critical business partner,’’ an executive from an Apple parts supplier based in Korea said on condition of anonymity.

Niemand buiten Apple en de chip fabrikant weten precies wat de specificaties van de Apple A6 zal zijn, maar overwegen hoe chip-fabrikanten zoals Nvidia een quad-core chips gaan introduceren in Android smartphones begin volgend jaar. Naar verwachtingen zal de A6 een quad-core chip bevatten, die aanzienlijk sneller zal zijn dan de huidige dual-core A5-chip, die we kennen van de iPad 2 en iPhone 4S.

Beide bedrijven zijn nu in een zo genoemde ‘patent oorlog “, ondanks alle vijandigheid in de rechtbank zijn Samsung en Apple afhankelijk van elkaar, dus we verwachten dat de rechtszaken in een cross-licensing deal zullen beëindigen.

Chief Operating Officer en president Lee Jae-yong van Samsung gelooft dat Apple één van zijn belangrijkste klanten us. Deze rechtszaken kwetsen wel de  “vaste partnerschap” dat de twee bedrijven hebben:

Apple is one of Samsung’s most important clients, and we have developed a solid partnership. But that’s a separate matter from the legal disputes between the two companies in areas where they compete.

  • Harry

    Ze kunnen dus toch niet zonder elkaar zo te zien.