Samsung is sinds de zomer de nieuwe marktleider op de Nederlandse markt, Samsung heeft in de 3de kwartaal meer Smartphone’s verkocht dan Apple.

Een woordvoerder melde dat de Nederlandse markt heel belangrijk is voor Samsung, doordat Nederland voorop loopt in het gebruik van smartphone’s in West-Europa.

Volgens een Britse onderzoeksbureau Strategy Analytics verkocht Samsung in het laatste kwartaal ongeveer 27.8 miljoen smartphone’s. Wat uitkomt op 23,8% marktaandeel, de grote concurrent Apple heeft circa 17,1 miljoen iPhone’s verkocht in dat zelfde kwartaal, dit komt op een 15% marktaandeel.

Samsung heeft afgelopen donderdag in Londen tijdens een persconferentie voor de Europese markt de Galaxy Note en de Galaxy Nexus geïntroduceerd. De Galaxy Note is een combinatie van een Smartphone en een tablet, de Galaxy Nexus zal op de nieuwste versie van Android draaien.