Sinds de aankondiging van iPhone 4S op 4 oktober is Samsung hard bezig om op de nieuwste toestel van Apple een verbod te krijgen. Eerder werd al een verbod geëist in Frankrijk en Italië, nu hebben ze dit verbod uitgebreid naar meerdere landen als Australië en Japan

Samsung stelt dat Apple met het nieuwe toestel inbreuk maakt op patenten van het bedrijf. Apple was maanden geleden begonnen met rechtszaken vanwege het uiterlijk van de Galaxy Tab en Galaxy S, deze toestellen zouden een kopie zijn van de iPad en de iPhone.

Inmiddels is Apple ook zaken gaan aangespannen vanwege patentschending in de software Android. Samsung is ook de laatste tijd bezig met rechtszaken tegen Apple vanwege patentschending. Beide bedrijven willen een verbod op de producten van de concurrent.

In Nederland werd al een verbod op Galaxy S, Galaxy S II en Galaxy Ace gelegd vanwege patentschending op de manier waarop de software foto’s liet zien. Samsung heeft een software update uitgevoerd om deze verbod om te zeilen.

In Australië werd de Galaxy Tab verboden vanwege patentschending, en de rede dat in Duitsland ook de Galaxy Tab werd verbodden is dat de tablet te veel op de iPad zou lijken.

Een Nederlandse rechter heeft vrijdag gezegd dat een verbod op de 3G producten van Apple (nog) niet mogelijk is omdat Samsung nog geen eerlijk aanbod heeft gedaan voor een licentie op de patenten die het bedrijf in handen heeft. Beide partijen moeten eerst verder onderhandelen.

 • Kevin

  Ik snap wel dat je je producten wil beschermen, maar dit gaat te ver. Apple wil Samsung helemaal weg hebben van de winkels.

  Snap de reactie van Samsung wel, hopen dat beide het op een akkoordje kunnen gooien.

 • Johan

  Apple is gewoon bang van Samsung, anders zouden ze niet de producten laten verbieden, concurrentie is gezond, houd je wakker! zo zie ik het

  • henk

   wat zeg jij nou Apple bang voor Samsung plastic dacht het niet, ten eerste Apple is ISO en Samsung plastic Android 2 verschillende systemen?
   Apple verkoopt veel meer Smartphones dan Samsung.
   En 1 maal een IPhone nooit meer wat anders

 • Hans

  Op deze manier zal de “verboden” producten meer gewild zijn

 • Khalid

  Ik sluit me aan bij Henk. Apple maakt 1 type toestel en dat toestel verkoopt veeeel meer dan alle toestellen die Samsung in dat jaar uitbrengt.

  De iOS is een veel stabiele systeem, geen virus/malware wat de Android wel is overgekomen, en zelfs 2x.

 • iPhonemania

  Nooit een Android toestel gehad, de iPhone 3G had ik in 2007 gehaald, daarna ben ik naar de iPhone 4 overgestapt. Binnenkort haal ik ook de iPhone 4S.

  Ben er erg tevreden mee, en zou voor geen geld ander willen:D