Vorig week is er een nieuwe soort jailbreak voor iOS 5 uitgekomen, deze nieuwe jailbreak soort gaat door het leven met de naam SemiTether. De maker van deze nieuwe jailbreak tool is de wel bekende BigBoss, de SemiTether pakket is te vinden in Cydia.

Door dat er op dit moment nog hard wordt gewerkt aan de Untetherd Jailbreak voor iOS 5 op iPhone 4/3GS, iPad 1 en iPod Touch 3G/4G moeten wij het nog even met de Tethered Jailbreak doen. Een tethered jailbreak houdt in dat u uw toestel elke keer aan uw computer dient aan te sluiten om te kunnen rebooten of te wel opnieuw starten.

Wij hebben nu het luxe dat we onderweg wel kunnen rebooten met de nieuwe jailbreak Cydia pakket SemiTether. Door dat deze soort van jailbreaken nieuw is zijn er nog vele kinderziektes te vinden, maar BigBoss heeft nu de SemiTether een update gegeven naar v0.9.1 versie deze dient:

  • Meer stabiliteit met de nieuwe MobileSubstrate.
  • Patch voor Safari, zodat je deze weer kan gebruiken in Semi Tetherd mode.
  • Mogelijk om de status van de SemiTether jailbreak voor iOS 5 te zien.
Om gebruik te maken van deze nieuwe jailbreak pakket dien je eerst je iOS-apparaat te jailbreak(en) met Redsn0w op iOS 5. Zodra je klaar met de iOS 5 jailbreak dien je nog in Cydia deze repository toe te voegen http://thebigboss.org/semitether om de SemiTether pakket te kunnen downloaden. [Beide links zijn handleidingen]
  • iwar

    hehe eindelijk, dat werd tijd voor de update.