Eergisteravond laat bracht BigBoss een nieuw Cydia pakket genaamd SemiTether, waarmee u uw gejailbreakde apparaat op iOS 5 opnieuw kunt opstarten zonder uw toestel aan hoeft te sluiten op de computer.

BigBoss’s oplossing had een aantal beperkingen en een aantal gebruikers melde problemen na het gebruik ervan. BigBoss heeft een nieuwe versie van SemiTether uitgebracht om enkele van deze problemen op te lossen.

BigBoss schrijft:

I updated to 0.7.9. This version will take about 90 seconds after it first boots up and then your device will respring again. This timing was the only way to get some of the launch daemons to properly relaunch.

BigBoss heeft gezegd dat SemiTether 0.7.9 enkele problemen moet oplossen.

1) Device does not sync with itunes and only errors. Hopefully solved. 2) Device reboots after 2-3 minutes.

Hij gaat ook op voeg toe aan:

Note, Saurik is working on an update to mobile substrate that will solve many of the issues with the semi-tether package. Hopefully this will be out in a day or two. At this time, we can finalize beta testing. I plan to hold further updates until after Saurik has released his mobile substrate update. Saurik’s updates will eliminate the need for the long 90 second respring on boot also.

This update was only tested on iphone 4. After saurik’s mobile substrate changes, more devices will be tested. Next updates coming in next 2-3 days.

Semi-tethered-modus stelt gebruikers in staat vooral iPhone-gebruikers die hun gejailbreakde iPhone ten minste de basisfunctionaliteiten willen gebruiken. Hier volgt een samenvatting van wat je wel en niet kan doen in de semi-tethered-modus.

1) Can use phone, sms (text messages) 2) Can use every other stock app on iphone. 3) Cannot use mobile safari 4) Can use other appstore web browsers such as atomic web browser5) Cannot use mail app. You could install a gmail app from appstore or such instead. 6) You cannot use any jailbreak tweak, app, cydia until you boot tethered. 7) While in the semitether booted state, you should not add a jailbreak ios5 notification such as sbsettings to notifications during this state or your device will be stuck in a respring loop until you get home to “boot tethered”.

Houd er ook rekening mee dat uw jailbreak’te iPhone op iOS 5 in de semi-tethered modus 90 seconden kan duren voordat hij opnieuw start.

SemiTether is momenteel beschikbaar als beta dus wees voorzichtig ermee, of wacht totdat Jay Freeman aka Saurik een nieuwe versie van Mobile Substrate uitbrengt, dit zal de grootste deel van de problemen verhelpen en maakt het een stuk stabieler.

[Via BigBoss ]

 • Kenny

  als ik hem update staat er niks bij, hij laad niks ofzo. Hij doet alsof maar de melding van 1 update is er nog steeds.

 • iPhonemania

  ik kan hem geen eens updaten, Cydia wil installous en AppSync wissen:s

  zie: http://twitter.com/#!/iPhonemania_nl/media/slideshow?url=pic.twitter.com%2FkoZ9Lb8a

 • Daniel

  AppSync maakt geen gebruik van Mobile Substrate wat de rest van de tweaks wel doet.

  Zodra je Semi-Tether installeert zal idd AppSync en Installous wissen.

  De gasten van AppSync moeten gaan ook met Mobile Substrate werken zodat het niet gewist hoeft te worden.