Had je gehoopt dat Siri zou werken op uw iPhone? Nou dan hebben we een beetje goed nieuws voot u: de geweldige spraakherkenning technologie van Apple is een soort van geport naar de iPhone 4.

Het nieuws komt van 9to5Mac, in een post waar ze praten over de Siri-poort voor iPhone 4. Steven Troughton-Smith een iOS ontwikkelaar werkte samen met 9to5Mac om de Siri te poorten naar de iPhone 4.

We waren allemaal erg enthousiast toen we de woorden “Siri” “ported” en “iPhone 4” in dezelfde zin zagen, maar eerlijk gezegd ware we best wel teleurgesteld dat de “poort” nog veel werk nodig heeft. Performance is niet helemaal zoals de iPhone 4S het kan en voice-bestanden worden niet verzonden naar de servers van Apple voor de verwerking ervan. U kunt echt de ontwikkelaar niet de schuld geven voor dit.

Van 9to5Mac :

Developer Steven Troughton Smith has been working with 9to5Mac exclusively to port the iPhone 4S Siri voice command system to the iPhone 4. Troughton-Smith was able to get the beginning steps of a full port rolling after installing the iPhone 4S Siri and Springboard files onto an iPhone 4. As you can see in the video, Siri’s interface loads up with all the features from the iPhone 4S implementation.

Troughton-Smith wist in de Siri-poort te komen, hij installeerde een aantal van de Siri bestanden en Springboard bestanden van de iPhone 4S op een iPhone 4. Helaas zijn de prestaties zoals we al eerder zeiden niet helemaal gelukt. De reden hiervoor is dat Siri blijkbaar een speciale GPU driver nodig heeft die iPhone 4S wel heeft en helaas de iPhone 4 niet.

De jailbreaki community werkt actief aan een Siri poort naar de iPhone 4. Ontwikkelaar iH8sn0w verklaarde dat het niet echt eenvoudig zal zijn om de Siri op de iPhone 4 te laten werken, omdat er een aantal specifieke stukken van de hardware die Siri vereist (speciale GPU drivers?) die de iPhone 4 niet heeft. Jailbreak ontwikkelaar MuscleNerd heeft later getweet dat Siri op de iPhone 4 “waarschijnlijk niet kan worden gedaan zonder piraterij”,

De prestaties van Siri en iOS Springboard in het algemeen was vreselijk traag in de eerste video. Op de tweede video blijken de prestaties sterk verbeterd nadat Troughton-Smith in is geslaagde om de “GPU” werkend te krijgen.

 • Berensen

  Hopen dat de ontwikkelaars het zover krijgen dat het ook op de iPhone 4 werkt, ik zou hem echt heel graag willen.

 • David

  Apple is slim, iedereen vind die Siri cool, alleen te verkijgen met iPhone 4S. Ze willen gewoon dat je iPhone 4 weg doet voor de 4S.

  Vuile melkers!

 • Dragon

  De iOS ontwikkelaar “Steven Troughton-Smith” zijn naam hoor ik voor het eerst, hopen dat het hem lukt.

  Als de iPhone Dev Team ook aan mee doet, zal het zeker binnenkort op de iPhone 4 ook 100% werken.

 • Hans

  wanneer is deze app in NL beschikbaar?

  • iPhonemania

   in 2012 komen er nog meer talen bij, en wordt het in meerdere landen beschikbaar, denk dat Nederland ook tussen zit..