Steve Jobs de overleden CEO van Apple was zo woest geworden op Google vanwege de diefstal in het Android OS. Steve wou Android vernietigen en was bereid om al het geld van Apple hieraan uit te geven.

Dit werd vrijgegeven door Walter Isaacson, meneer Isaacson had dit opgenomen tijdens zijn interviews met Steve Jobs voor zijn biografie.

Uit de onthullingen van AP blijkt dat Steve Jobs woest was op de zoekmachine Google omdat ze met de Androidsmartphones volgens hem diefstal heeft gepleegd. Dit woede werd alleen maar erger HTC in januari 2010 met een Androidtelefoon kwamen die volgens Steve Jobs met de populairste onderdelen van de iPhone uitgerust was.

“Al kost dit me mijn laatste adem en moet ik al het geld van Apple uitgeven, ik zal dit rechtzetten”, aldus Jobs in de biografie. “Ik ga Android vernietigen omdat het een gejat product is. Ik ben bereid tot een thermonucleaire oorlog.”

Voormalig CEO van Google “Eric Schmidt”, werkte jaren voor Apple als onderdeel van de raad van bestuur, uit eindelijk stapte hij uit toen de twee bedrijven directe concurrenten van elkaar werden.

Eric Schmidt en Steve Jobs hebben elkaar ontmoet, Steve Jobs zei tegen Eric Schmidt dit:

“Ik hoef je geld niet. Al bied je me 5 miljard dollar, wil ik het nog niet! Ik heb genoeg geld. Ik wil alleen dat je stopt met het gebruiken van onze ideeën in Android, dat is alles.”

Deze ontmoeting tussen Eric Schmidt en Steve Jobs was bedoeld om nader tot elkaar te komen maar uiteindelijk werd dit niks, volgens de biograaf Isaacson.

De biografie van Steve Jobs ligt v.a. 24 oktober in de winkels.

via AP

 • Stefan

  dan snap ik de Android fans niet, een gestolen idee dus! Dan beweren ze dat het beter is als de iOS. rare ventjes!

 • MV

  En als Jobs een uitspraak doet heeft hij uiteraard altijd gelijk. Voor alle fanboys die in Apple-land leven; lees bijvoorbeeld de reacties op deze belachelijke uitspraak eens op slashdot: http://apple.slashdot.org/story/11/10/21/1233225/jobs-wanted-to-destroy-android

  De meeste serieuze ict’ers hebben ondertussen een aardige hekel aan apple gekregen. Had ik eerder alleen een hekel aan de fanboys die dachten dat Apple vernieuwend bezig was en dat alles van Apple zaligmakend is, nu is dat alleen maar erger geworden door de rechtzaken die Apple begint.

  Kom eens uit die grot en zie dat iedereen van elkaar jat en dat Apple dat net zo goed doet!

 • Selma

  Geld geld geld niemand denk zijn eigen geestelijke rust. Leven is te kort om alleen maar aan geld en macht te denken. Jammer dat Steve zo hebzuchtig was anders had hij misschien wat gezonder geleefd.

 • Martin

  I you can’t innovate, i guess you just imitate