Goed nieuws voor de unlockers onder ons, Ultrasn0w en Gevey SIM zijn updatet om ondersteuning te bieden aan de nieuwe iOS 5.

Het nieuws komt rechtstreeks via MuscleNerd – een beroemde iPhone hacker en jailbreak ontwikkelaar, hij behoort tot het iPhone Dev Team. In een recente tweet kondigde hij aan dat Ultrasnow is bijgewerkt ter ondersteuning voor de nieuwst iOS 5.

Gevey SIM is een hardware gebaseerde unlock, waardoor gebruikers hun iPhone 4 kunnen unlocken op eerdere baseband, waaronder 04.10.01. Maar houd in gedachten dat de nieuwste baseband in iOS 5 niet worden ondersteund door Gevey SIM op dit moment.

De bijgewerkte versie van Ultrasn0w dat vandaag is vrijgegeven brengt ondersteuning voor iOS 5. Helaas, zijn de nieuwere baseband nog niet ondersteund, U kunt alleen de volgende basebands unlocken via Ultrasn0w: 01.59.00 voor de iPhone 4 en 04.26.08 / 05.11.07 / 05.12.01 / 05.13.04 / 06,15. 00 voor de iPhone 3GS.

Om gebruik te kunnen maken van de nieuwe Ultrasn0w dient u uw toestel te jailbreaken op iOS 5, volg deze handleiding om je iPhone 4, 3GS op iOS 5 te kunnen jailbreaken.

Helaas is dit nog steeds een tethered jailbreak, dat betekent dat je je iOS-apparaat telkens moet verbinden met je PC elke keer wanneer u wenst te rebooten en terug op te starten in het jailbroken staat.

Volg de volgende stappen hieronder en je iPhone 4, 3GS zal simlockvrij worden!

Stap 1: Jailbreak je iPhone met behulp van de nieuwste versie van redsn0w.

Stap 2: Zodra je klaar bent met jailbreaken op iOS 5, start Cydia.

Stap 3: Tik op het tabblad “Manage/Beheren” daarna “Sources/Bronnen” tap daarna “Edit/Wijzig” daarna “Add/Voeg toe”. voer vervolgens de  volgende repository toe http://repo666.ultrasn0w.com/

Stap 3: Zoek nu in Cydia naar Ultrasn0w 1.2.4 vervolgens deze installeren. Na het installeren van de Ultrasn0w 1.2.4 zal je toestel opnieuw starten, na het opnieuw starten zal je iPhone 4, 3GS simlockvrij zijn op iOS 5.

 • Danny

  Yes! Dank je eel voor de guide, ik kon anders niet updaten naar iOS 5. Mijn toestel is locked door AT&T, had ik in de VS gekocht des te tijd

  • hans

   hallo danny heb en vraag ik heb en iphone4 met de versie 4.3.3[8j2] mijn modemfirmware is 04.11.08 is deze ook simlock vrij te krijgen of moet ik ook ios 5 installeren vrg hans hoop snel iets van u te horen

 • George

  iPhone Dev Team is weer lekker bezig, en jullie ook van iPhonemania!

 • Unlock

  Ik heb Gevey Sim op dit moment, werkt perfect op de iOS 4.3.3 zodra ik update naar iOS 5 zal die dan ook nog werken?

  • iPhonemania

   Ja moet geen probleem zijn, wel moet je de baseband niet updaten! Dit geldt ook voor de Ultrasn0w gebruikers.

 • iPhonemania

  @Hans:

  Ultrasn0w voor iPhone 4 kan alleen 01.59.00 baseband unlocken op dit moment. Na het updaten naar iOS 5 zul je nog geen unlock kunnen uitvoeren via ultrasn0w.

  Een ander optie is, een hardware unlock proberen als Gevey SIM, ik dacht dat deze rond de 30/40 dollar kost.

 • Patrick

  Sinds de komst van de iPhone 4, is er door de iPhone Dev Team niks meer gedaan aan de baseband unlocks.

 • iPhonemania

  Vorig jaar dit moment zouden ze de baseband unlocks vrijgegeven, nu zijn we een jaar later en nog steeds geen baseband unlocks voor de hogere basebands

 • Scott

  Ik had laatst een Iphone 4 gekocht die gelockt is door AT&T. ik gebrukt momenteel een Hi sim kaart. het is geupdate naar 5.1 is door ook een jailbreak voor of moet het gedowngrade worden naar 5.0.1

  • iPhonemania

   Er is een tethered jailbreak voor iPhone 4/3GS, iPod Touch 4G/3G en iPad 1 op iOS 5.1