De basis reden waarom mensen hun iOS-apparaat willen jailbreaken, is dat ze de vrijheid willen hebben om te doen wat ze willen met hun iPhone, iPad of iPod. Door het jailbreaken van uw iOS-apparaat kunt u uw toestel gebruiken zoals u het wil, er uit laten zien hoe u het wil etc etc etc.

Het wijzigen van de manier waarop uw iOS-apparaat werkt kunt u veranderen door middel van Cydia (noem het de ‘App Store voor gejailbreakde toestellen”). Cydia bevat een breed scala aan Tweaks en Apps. Ben u het zat om altijd het zelfde standaard thema van Apple te gebruiken? Dan is WinterBoard iets voor u! Via deze Jailbreak Tweak kunt u de thema van uw toestel veranderen,  deze tweak is vandaag aangepast om de nieuwe iOS 5 te ondersteunen.

Het nieuws komt van iSurenix – een gerespecteerde grafisch ontwerper van tweaks en thema’s voor gejailbreakde iOS-apparaten. Hij verstuurde enkele uren geleden een tweet waarin hij bevestigt dat WinterBoard de nieuwste versie (0.9.3901) is compatibel met iOS 5 .

Van Twitter:

WinterBoard (0.9.3901) is now fully compatible on iOS 5. Many, many thanks to @saurik for his hard work! pic.twitter.com/RB8rTRC7

WinterBoard is een gratis app / tweak en het kan via Cydia gedownload worden.