Het aantal mobiele internetter’s groeien explosief. Het afgelopen jaar gebruikten 12,2 miljoen mensen in Nederland internet. Het gebruik van mobiel internet op laptops is het afgelopen jaar niet gestegen. Op internet wordt er meestal geshopt bij Nederlandse bedrijven of personen (93 procent).

Mensen onderhouden steeds meer hun sociale contacten op internet, ook op zakelijk gebied. Slechts een op de vijf internetgebruikers is actief op zakelijke contacten gerichte netwerksite LinkedIn.

De helft van de internetters zijn de afgelopen drie maanden actief geweest op sociale netwerken als Hyves, Facebook en Twitter. Vooral jongeren tot 25 jaar maken hier veel gebruik van (88 procent).

Iets meer dan een jaar eerder, bijna 80 procent van de internetgebruikers heeft dit jaar spullen gekocht via internet.
43 procent van de internetgebruikers, Nederlandse consumenten van 12 tot 75 jaar, waren met hun smartphones online. Door de stijging onder de smartphonegebruikers zijn ruim zes miljoen Nederlanders waren mobiel online met een mobiele telefoon of een laptop.