Mensen nemen de privacy op Facebook laatste tijd zeer serieus, en voor goede reden ook vind ik. Je wilt natuurlijk niet dat mensen dingen zien waarvan je dacht dat was prive.

Een van de risico’s die mensen neigen te vergeten bij het opzetten van hun privacy instellingen, is de rol van de nederige wachtwoord. Facebook identificeert ons door een unieke combinatie van gebruikersnaam (je e-mailadres) en wachtwoord, die hopelijk niet eenvoudig te raden is.

Volgens Facebook worden meer dan 600.000 accounts per dag aangepast in verband met het privacy instellingen.

Facebook says that “only 0.06 percent of 1 billion logins per day are compromised.” The site is able to precisely count the number of stolen or otherwise compromised logins because it challenges the would-be hackers with additional authentication questions.

Facebook is nogal tevreden met zichzelf.

De nummers komen uit de eigen blog van Facebook, waar het sociale netwerk zijn nieuwe “App Passwords” en “‘Trusted Friends” password aankondigt. Het idee is simpel, als je Facebook account wordt gehackt, de echte eigenaar heeft nu een reële manier om haar/zijn Facebook account terug te krijgen. Voorheen was het een drama om de gestolen Facebook account terug te krijgen.

De manier hoe “Trusted Friends” werkt is eigenlijk heel simpel. Facebook gebruikers benoemen een cirkel van vertrouwde vrienden. Facebook stuurt vervolgens een code aan die vrienden.

Het tweede kenmerk is gister geïntroduceerd en heet “App Passwords”, wat in principe een nieuwe unieke wachtwoord is, die  te gebruiken is met Facebook apps van derden.

Simply go to your Account Settings, then the Security tab, and finally to the App Passwords section. You can generate a password that you won’t need to remember, just enter it along with your email when logging into an application.

  • Gerard

    Laatste tijd komt dit privacy gedoe vaak in het nieuws, en Facebook doet volgens mij gekke shit met je gegevens.

    Ik heb het ook aangepast nu, thx