Adobe heeft gisteren officieel aangekondigd dat het gaat stoppen met de ontwikkelingen van Flash op de mobiele browsers. In een post op Adobe’s blog met als titel  “Flash to Focus on PC Browsing and Mobile Apps; Adobe to More Aggressively Contribute to HTML5,” Danny Winokur van Adobe heeft het nieuws bevestigd aan ZDNet.

via Adobe:

Our future work with Flash on mobile devices will be focused on enabling Flash developers to package native apps with Adobe AIR for all the major app stores. We will no longer adapt Flash Player for mobile devices to new browser, OS version or device configurations. Some of our source code licensees may opt to continue working on and releasing their own implementations. We will continue to support the current Android and PlayBook configurations with critical bug fixes and security updates.

De aankondiging vermeldt nergens de onbevredigende prestaties van Flash op mobiele browsers, en in de plaats daarvan wordt HTML5 steeds beter en is in staat om te doen wat Flash al in staat was. Dit laatste is waar in tegenstelling tot de eerste gedeelte.

Zoals Steve Jobs meerdere malen had gezegd ter verdediging om geen Flash toe te staan op iOS apparaten. Adobe heeft nooit een werkende Flash aan kunnen tonen op iOS apparaten of op andere mobiele apparaten met goede prestaties.

In zijn “Thoughts on Flash” een open brief wat Steve Jobs heeft geschreven, geeft hij zes grote problemen met Flash, deze waren op dat moment niet zichtbaar, maar achteraf lijkt dit allemaal zeer correct.

via Adobe