Eerder dit jaar maakte de Amerikaanse telecombedrijf AT&T bekend dar ze interesse hadden in Amerikaanse tak van Deutsche Telekom genaamd T-Mobile USA.

Nu heeft AT&T echter zijn verzoek tot goedkeuring op de overname van T-Mobile USA ingetrokken. Het verzoek werd ingediend bij de Amerikaanse keuringsinstantie FCC. Dit beslissing is echter tijdelijk meent AT&T.

Er is veel bezwaar op deze overname door verschillende bedrijven als Sprint en Amerikaanse ministerie van justitie. Concurrent Sprint heeft officieel bezwaar getekend tegen de overname, door dat AT&T te veel macht zou hebben om de Amerikaanse telecom markt.

Toch lijkt AT&T niet veel vertrouwen te hebben in een positieve afloop. Het bedrijf heeft voor het vierde kwartaal van dit jaar een post van 4 miljard dollar opgenomen om het verlies te dekken dat met het stuklopen van de deal gepaard gaat. De bedrijven hadden namelijk afgesproken dat bij het afketsen van de deal AT&T een bedrag van 3 miljard dollar aan Deutsche Telekom zou betalen. De extra 1 miljard is de waarde van het deel van het telecomspectrum dat AT&T nu misloopt.

via Yahoo