Vele mensen zullen het wel gelezen of gezien hebben dat de batterij van de iPhone 4S snel leeg raakt. Hier bij iPhonemania hebben wij ook onze splinter nieuwe iPhone 4S binnen, en natuurlijk net als iedereen zijn wij ook erg nieuwsgierig naar de veranderingen en de nieuwe functies die de iPhone 4S en iOS 5 ons te bieden heeft.

De nieuwe iOS-firmware was eerder dit maand gelanceerd op 12 oktober, iOS 5 is te installeren op de iPhone 4/3GS, iPad 1/2 en iPod Tocuh 3G/4G. De nieuwe iOS 5 bracht 200 nieuwe features met zich mee.

Zoals we gister hier ook iPhonemania hadden gemeld over de iPhone 4S batterij problemen. Dit was dan ook voor mij een teken om de iPhone 4S in de gaten te houden en na gaan of de mijne ook een batterij probleem heeft.

Eerste wat ik deed was de batterij van mijn iPhone 4S naar 0% leeg laten lopen, daarna helemaal vol laden tot die 100% is. De batterij probleem van de iPhone 4S nog niet verholpen. In 3 uurtjes tijd had de iPhone 4S bijna 50% van zijn batterij op gemaakt aan wat? dat weet ik zelf ook niet!

Na deze stap uitgevoerd te hebben, heb ik een Restore/Hestel proces begonnen in iTunes naar de originele iOS 5.  In de hoop dat de iPhone 4S batterij probleem wordt verholpen.

Met de nieuwe iOS 5 heb ik gelijk ook mijn “Locatievoorzieningen” uitgezet, dingen die je volgen waar je bent etc.. moeten wel wat extra batterij kosten denk ik. Nu ben ik 3 uurtjes verder met mijn iPhone 4S en de batterij is 75%.

Ik denk zelf dat leeg laten gaan van je iPhone of ander toestel wat je nieuw koopt altijd naar 0% laat lopen daarna 100% opladen, dit is meer een investering in de toekomst voor de batterij, zodat deze langer mee gaat. Stap 2 en 3 waren denk ik het belangrijkste.

Apple is wel op de hoogte van dit probleem en is er mee bezig, hopen dat er snel een nieuwe iOS-update komt.

Tot die tijd zou ik zeggen probeer dit uit en laat het ons weten op iPhonemania.

UPDATE: zie iPhone 4S screen

 • Edward

  Dit ga ik morgen even proberen, ik laat jullie wel weten. Thx alvast!

 • Karel

  Eindelijk iets nuttig gevonden, ik ga er nu aan beginnen. Laat jullie wel weten later op de dag of het enig effect heeft op mijn iPhone 4S

 • Edward

  Ik heb het allemaal gedaan zoals jullie hebben vermeld, ik merk dat het iets heeft geholpen. toch bedankt jongens

 • Karel

  Lijkt erop dat mijn iPhone 4S iets langer mee doet met de batterij, dank je wel jongens

 • iPhonemania

  Ben blij dat dit een beetje helpt met de iPhone 4S batterij probleem, maar we moeten even geduld hebben, er zal snel een iOS update plaats vinden

 • André

  hahaha mijn LG hoef ik pas ongeveer 9 dagen pas opnieuw op te laden en niet meerdere keren per dag 😛

  • iPhonemania

   Jij boft André, zelfs de iPhone 4 gaat niet zo lang mee. iPhone 4S gebruikers zullen dromen daarvan:P

  • gerrit

   maar jij hebt geen iphone haas

   • iPhonemania

    Grappig dat je dat zegt, ik zou niet weten van wie die Zwarte iPhone 4 en de witte iPhone 4S is. Duidelijk te zien met een iPhonemania kaart onder beide iPhone’s 😉

 • James

  Thx voor de uitleg, ik ga het even proberen. Hopen dat het bij mij ook helpt

 • Gert

  Thx ik ga het ook proberen, alles wat een beetje helpt is mooi meegenomen 😉

 • joeblowseven

  Batterij leeg laten lopen om vervolgens volledig op de laden en daarmee de accuduur te vergroten is complete onzin. De huidige generatie accu’s hebben dat niet nodig en dat is eigenlijk al zeker een jaar of 3 zo.

  • Leonard

   Ik heb de 3 stappen verricht wat in de tekst staat, en merk dat ik sinds gister minder batterij hebt verbruikt.

   Dus ergens helpt het dus wel!

 • Bakker

  Dank je wel jongens, hopen dat dit ook bij mijn iPhone 4S helpt.

 • Kim

  Ik ben ook van de partij, even uitvoeren op mijn splinter nieuwe witte iPhone 4S:D

 • Tom

  Ik had deze stappen gister door genomen, en sinds ik de handelingen heb verricht heb ik nog niet opgeladen:D
  THX jongens!

 • Denis

  Ga ik ook even uitproberen thx.

 • Birgit

  beste lezers als ik al zou weten wat jullie hierboven bedoelen zou ik erg blij zijn net iphone 4s en ook problemen met batterij, nog niks erop gezet wel 2 mensen gebeld en 1 sms gestuurd steeds uitgezet en leeg, maar ik krijg hem ook niet eens aan hij ligt al 2 uur op de oplader en hij wil niet aan. dus kan helemaal niks
  groetjes Birgit

 • Pascal Diedriks

  Leuk, maar helaas heeft dit alles geen oplossing geboden. Waar kan ik een originele accu bestellen voor mijn iPhone?! Heb wel een site gevonden, maar twijfel wel over de originaliteit..
  http://www.gsmpunt.nl/accessoires/apple/iphone-4s/batterijen/708/apple-iphone-4s-accu-1432-mah-li-polymer-37v.html
  Ik heb gehoord dat originele accu’s alleen verkrijgbaar zijn via Apple en dat je de accu dan door Apple moet laten vervangen… Iemand hier ervaring mee?