iOS 5.0.1 is vrijgegeven door Apple aan Developers om het te testen, maar deze zal binnen enkele dagen/weken ook voor de consument beschikbaar zijn. Mocht je überhaupt niet tevreden zijn met iOS 5.0.1? Lees verder.

Als u uw iPhone 4, 3GS, iPad 2, iPad 1 of iPod Touch 3G/4G onlangs al hebt geüpdatet naar iOS 5.0.1 en u bent er niet tevreden mee, heb ik goed nieuws voor u. Volg de handleiding die ik hieronder heb gemaakt om uw te kunnen downgraden naar  naar iOS 4.3.5, 4.3.4, 4.3.3, 4.3.2 of 4.3.

Stap 1: Download de gewenste iOS versie waar naar u wenst te downgraden. Zie “Download iOS Firmware” pagina.

Stap 2: Zet uw toestel in DFU mode.

Het toestel dient volledig uit te schakelen, zodra dit is gebeurd: houdt de Power-en Home-knoppen (tegelijkertijd) gedurende 10 seconden ingedrukt, laat vervolgens de Power knop los, maar houd de Home-knop 10 seconden nog ingedrukt. Zodra dit is gelukt zul je een leeg scherm krijgen.

Stap 3: We moeten nu iTunes omleiding tot het accepteren van een oude firmware door te voorkomen dat iTunes verbinding maakt met de servers van Apple. Om dit te doen, ga naar \ Windows \ System32 \ drivers \ etc \ op Windows en / etc / op de Mac. Zoek een bestand met de naam “hosts” en open het met een tekstverwerker.

Open het HOST-bestand met een tekstverwerker en voeg de volgende regel toe aan het hosts bestand en sla het op, zoals hieronder weergegeven:

74.208.105.171 gs.apple.com

Stap 4: Launch iTunes, selecteer nu je toestel en houdt de Alt-toets (als je OS X gebruikt) of Shift (als op Windows zit) in op je toetsenbord, druk tegerlijkertijd op de “Restore/Herstellen” knop. Nu verschijnt er een nieuwe venster, blader naar de gewenste iOS waar naar je wilt downgraden.

Opmerking: Je kan een Error 1013 kunnen krijgen tijdens dit proces, dat is volkomen normaal, iTunes heeft je toestelin “Recovery Mode/Herstel Mode” gezet.

Om uit de Recovery Mode/Herstel Mode te komen dien je TinyUmbrella of Fix Recovery te downloaden. Download via hier.

 

Je bent nu klaar, je toestel zit nu op de gewenste iOS naar keuze!

 • Unknown ID

  Kan dit ook van 5.1 naar 5.0.1 ?? Of alleen van 5.0.1 naar lager ?

  Mvg,

  • iPhonemania

   De downgrade methode is altijd het zelfde. Downgraden van iOS 5.1 naar iOS 5.0.1 moet ook wel lukken, je moest wel je SHSH Blobs op iOS 5.0.1 opgeslagen hebben.

   • Unknown ID

    oke, SHSH blobs zegt mij even niks…

    maar duurt de ios 5.1 untethered jailbreak nog lang? want anders dan w8 ik gwn ff tot die uitkomt…

    mvg,

 • Unknown ID

  Heb idd op mijn eigen iPod al een jailbreak, maar ik wou de iPod van een vriend updaten en jailbreaken, maar je kunt alleen naar de laatste iOS updaten… En daar is nog geen jailbreak voor…

  Dus ik kan van mijn iPod wel de SHSH blobs opslaan denk ik…
  Maar die kan ik dan ook op een andere iPod gebruiken om te downgraden dan toch?

  Mvg,

  • iPhonemania

   Helaas is elke SHSH Blobs uniek, en kan alleen voor de opgeslagen apparaat gebruikt worden.

   • Unknown ID

    Dus is er geen mogelijkheid om die iPod toch naar 5.0.1 te downgraden?

    Mvg,

 • jipjo

  Helaa, het lukt niet! Ik krijg een foutmelding, kan ipad niet herstellen.

 • ik

  aar moet je op downloaden klikken?????