Verschillende bronnen van de Japanse website macotakara.jp melden dat Hitachi en Sony samen gaan werken om voor Apple 4-inch lcd schermen gaan maken.

Het gaat om een iPhone dat in 2012 op de markt moet verschijnen, hoogstwaarschijnlijk gaat het om de iPhone 5.

Hitachi Displays Ltd. en Sony Mobile Display Corporation zijn volgens de bronnen al begonnen met het leveren van de 4-inch lcd displays aan Apple. Deze twee bedrijven gaan samen werken met Toshiba Mobile Display onder de naam “Japan Display”.

Eerder schreef The Wall Street Journal dat het Japanse elektronicaconcern Sharp al contacten met Apple heeft gemaakt over de levering van nieuwe lcd schermen voor de nieuwste iPad 3. Apple zou naar verluid geïnvesteerd hebben in verschillende Sharp fabrieken om verzekerd te zijn van de lcd schermen.

Apple staat niet stil, zo hebben ze ook contacten gelegd met een Taiwanees bedrijf voor nieuwe lcd technieken. Dit zal hoogstwaarschijnlijk voor de nieuwe iPad 4 zijn. Dit is ook bevestigd door de bronnen van macotakara.