Afgelopen weken heeft iedereen het over de iPhone batterij probleem, u zult het vast ook hebben meegemaakt of gehoord.

Sinds de release van iPhone 4S vorige maand zijn er extreem veel rapportages geweest rondom de slechte batterij levensduur van Apple’s nieuwste smartphone. De rapporten hadden zich ook verspreiden naar iPhone 4 en iPhone 3GS gebruikers, ook deze smartphone’s van Apple kregen last van een slechte batterij levensduur zodra ze begonnen te updaten naar iOS 5.

Adrian Kingsley-Hughes van ZDNet heeft dit probleem ook geobserveerd, met een beetje hulp van een vriend “ontwikkelaar” van hem.  Hij is er van overtuigd dat de batterij problemen van de iPhone 4S niet hardware gerelateerd zijn.

Kingsley-Hughes heeft voor zijn test twee iPhone 4S gebruikt, beide waren op het zelfde moment gekocht en draaide op iOS 5.0.1. Het verschil tussen deze twee iPhone 4S is dat de ene geen batterij probleem heeft.

Adrian maakte van beide iPhone’s een backup. Vervolgens bracht hij beide iPhone’s terug naar fabrieksinstellingen en waarna hij via iTunes zijn twee iPhone 4S ging herstellen naar de reservekopieën. In plaats van de originele backup te herstellen naar de iPhones 4S waar die hoort, wisselde hij ze echter om, zo installeerde hij het reservekopie van de ene iPhone 4S op zijn tweede iPhone 4S en andersom.

Wat we eerder al zeiden: Van de twee iPhone 4S had de ene geen batterij problemen. Nadat de backup werd omgewisseld, waren de batterij problemen omgewisseld.

Apple zal nu wel bezig zijn met iOS 5.0.2, hopen dat dit ook gelijk de batterij probleem bug oplost.

via  ZDNet

  • Henry

    Hopen dat Apple zo snel mogelijk met iOS 5.0.2 komt, zijn we ook af van deze ellende.