Het nieuws komt rechtstreeks van iPhone hacker en iPhone Dev-Team lid MuscleNerd. In de vorm van een tweet laat hij ons weten dat er gewerkt wordt aan een iPhone 4S Unlock, inclusief een afbeelding als bewijs.

via Twitter :

Crazy Thanksgiving weekend! Very promising 4S unlock (http://twitpic.com/7kku4t) is in the works (Not i4, just 4S..that’s crazy part)

Als u op iOS 5 zit en u bezit een iPhone 4 of een iPhone 3GS met een oude baseband dan kunt u altijd met behulpt van Ultrasn0w of een Gevey SIM unlocken. Ultrasn0w is een populaire software gebaseerde unlock die u enkel na het jailbreaken van uw toestel via Cydia kan downloaden. Gevey SIM is een hardware gebaseerde unlock die u kunt bestellen via internet.

Met de nieuwste versie van Redsn0w kunt u uw iPhone 4 of iPhone 3GS op iOS 5 zowel iOS 5.0.1 jailbreaken. Houdt wel rekening mee dat dit een Tetherd Jailbreak is, wat inhoudt dat u uw toestel telkens met een computer moet verbinden om het te kunnen opstarten, zodra deze is uitgevallen of de batterij leeg is gelopen. Wel is er een tijdelijke oplossing voor een Tetherd Jailbreak, dat is dan een SemiTether pakket via Cydia. Met de SemiTether jailbreak kunt u onderweg wel uw toestel opnieuw starten maar enkele functies zullen dan niet werken. Wel dient uw later wel uw toestel via een computer opnieuw te starten om weer volledig gebruik te maken van uw functies.

Er zijn nog geen specifieke details vrijgegeven wanneer dit uit zal komen, maar we weten wel vrij zeker dat er een jailbreak nodig is voor de iPhone 4S Unlock. Een maand geleden had iPhone hacker MuscleNerd ons laten weten dat er een jailbreak voor de iPhone 4S was, en dat hij eraan zat te werken.

  • Dirk

    Dit is super nieuws, ik zit te wachten op de jailbreak van iPhone 4S op iOS 5.

    Hopen dat dit gauw uitkomt;)