Zoals we weten heeft Apple uit paniek iOS 5.0.1 vrijgeven om de batterij probleem op te lossen, wat eigenlijk enkel een paar beveiliging bugs had opgelost.

Om terug te komen bij ons verhaal, iOS 5.0.1 kan alweer Tetherd Jailbreakt worden met de nieuwste Redsn0w 0.9.9b8. We hadden hier bij iPhonemania u gewaarschuwd om juist niet naar iOS 5.0.1 te updaten. Chronic Dev Team heeft een bug gevonden in iOS 5 wat kan leiden tot een Untetherd Jailbreak.

Maar goed, voor de gene die dit wel hebben gedaan kan een Tetherd Jailbreak op iOS 5.0.1 uitvoeren, daarna raad ik je aan via Cydia een SemiTether packet te downloaden zodat je onderweg je toestel weer kan opstarten.

Belangrijke dingen voor dat je start met jailbreaken:

  • Dit werk niet op de iPad en iPhone 4S.
  • iPhone 4S en iPad 2 gebruikers kunnen beter op iOS 5 blijven als ze een Untetherd Jailbreak willen.

Stap 1: Download de nieuwste versie van iTunes.

Stap 2: Maak een backup van u toestel via iTunes.

Stap 3: Ik neem aan dat u op iOS 5.0.1 zit, zo niet update naar iOS 5.0.1. Download iOS 5 voor apparaat en sla het op op uw bureaublad.

Stap 4: Download Redsn0w 0.9.9b8 voor Mac of Windows

Stap 5: Start RedSn0w op, Selecteer “Extras” optie, gevolgd door “Select IPSW ‘ optie, en richt deze op de iOS 5.0 firmware bestand wat u net hebt gedownload.

Stap 6: Klik op de “Jailbreak” optie, kies daarna “Install Cydia” en volg de aanwijzingen op het scherm om in DFU modus te gaan. Zodra je in DFU mode zit, RedSn0w zal de jailbreak uitvoeren zonder dat je zelf de IPSW bestand handmatig selecteert!Ja, de nieuwe redsn0w zal automatisch zelf de nodige IPSW bestand ophalen van de servers van Apple.

Opstarten in Tethered-Jailbreak Mode:

Zodra u Cydia hebt geïnstalleerd, moet u het toestel opstart in een tethered jailbreak mode. Ga naar DFU mode, en vervolgens in “Extras”, kiezen voor “Just Boot”. RedSn0w zal vervolgens uw apparaat opstarten in tethered mode, Opmerking: Elke keer als uw apparaat uit is dient u deze stap te herhalen om gebruik te kunnen maken uw apparaat.