Topman Victor Xu van het Chinese Huawei maakt aan the Guardian bekend dat Microsoft een vergoeding eist.

Het Chinese Huawei produceert goedekope Andoid toestellen en richt zich voornamelijk op de westerse markt. Naar verwachting heeft Huawei dit jaar een stijging van 484% vergeleken met vorig jaar, dat maakt zo’n 18,7 miljoen Android toestellen.

Microsoft heeft veel patenten in handen waar de Android systeem inbreuk op maakt, eerder hebben we al vermeld dat Microsoft ruim de helft krijgt als vergoeding voor elk verkochte Android toestel. Microsoft heeft al een licentie overeenkomst gesloten met meer dan 10 bedrijven als HTC en Samsung.

“We zijn inderdaad benaderd door Microsoft”, “We hebben altijd respect voor het intellectueel eigendom van bedrijven, maar we hebben zelf ook 65.000 patenten in handen. Dat zijn er genoeg om ons te beschermen.” aldus Victor Xu

via the Guardian