Laatste tijd liggen Samsung en Apple elkaar niet echt lekker, klagen elkaar aan voor schillende patent inbreuken en toestel verbod etc etc, gaat als maar door. Hier hebben wij er nog één gevonden.

Samsung vraagt de Australische rechter voor de source code van de iPhone 4S firmware , en ook alle afspraken die Apple heeft gemaakt met Vodafone, Telstra en Optus voorafgaand aan de lancering in Australië.

Apple heeft ervoor gezorgd dat de Galaxy Tab 10.1 tijdelijk verboden is in Zuid-Korea, en bijna verboden is in Australië.

Nu wil Samsung een verkoop verbod krijgen op producten van  Apple’s, door dat de iPhone’s van hun draadloze patenten gebruik maken. Cynthia Cochrane vertelde de Australische rechtbank vandaag:

“It goes to show that since the iPhone 3G was made available in Australia in July 2008, the impact on the market for every iPhone product has been significant, and has lead to a substantial increase…in market share by revenue”

Het bedrijf “Apple” zou de broncode van de iPhone 4S en deals voorafgaand aan de lancering en in de toekomst moeten laten zien. Samsung is op zoek naar al deze informatie zodat zij het exacte bedrag wat Apple betaalt in vergelijking met wat Samsung voor betaalt.

Apple deny the infringement claiming Samsung agreed to license the three patents in question under Fair, Reasonable, and Non-Discriminatory terms (FRAND) standard.

Een groot opvallend probleem is het feit dat de iPhone 4S al meer dan twee weken te koop is in Australië, Apple heeft in het verleden aanklachten ingediend voor dat het product werd gelanceerd, en heeft meer succes hierin gehad dan Samsung. Maar ik voel dat Samsung deze slag heeft verloren.

  • Kees

    Daar gaan we weer, wordt moe van deze gasten!

  • Dondertje

    Apple zowel Samsung zijn beide verboden!

  • Microsoft

    Wat zal ik hierover zeggen, hmm Geinig?!? hahaha Microsoft is het lachende derde.