Ondanks het feit dat Apple haar nieuwste iOS 5.0.1 update heeft vrijgegeven aan ontwikkelaars, betekent niet dat de iPhone Dev-Team stil staat. De nieuwe iOS 5.0.1 moet enkele bugs oplossen onder andere de snel leeg lopen van de batterij van de iPhone 4S.

Na de release van iOS 5.0.1 (tijdelijk nog voor developers) hebben de jongen van het iPhone Dev-Team een nieuwe versie van de het populaire jailbreak tool Redsn0w uitgebracht. Met Redsn0w 0.9.9b8 ben je in staat om op de iOS 5.0.1 een Tethered Jailbreak uit te voeren.

Afgelopen week was een Cydia pakket uitgebracht op de BigBoss repository genaamd SemiTether. Eenmaal geïnstalleerd hoeft u niet langer uw apparaat aan te sluiten op een computer om op te starten.

Na het testen van SemiTether, zijn we verheugd om te bevestigen dat de patch ook werkt op het vrijgegeven iOS 5.0.1, momenteel alleen beschikbaar voor ontwikkelaars. De SemiTether jailbreak is gratis verkrijgbaar via Cydia. Om gebruik te kunnen maken van deze Jailbreak Tweak dient u eerst uw iPhone 4, 3GS, iPad 1 en iPod Touch 3G/4G op iOS 5.0.1 te jailbreaken. Zie onze handleiding Jailbreak iOS 5.0.1 op iPhone 4, 3GS, iPad, iPod Touch met Redsn0w 0.9.9b8.

Zodra u uw toestel hebt gejailbreakt op iOS 5.0.1 heeft u de mogelijkheid om de SemiTether tweak te installeren in Cydia. Wel dient u enkele handelingen te verrichten om dit te kunnen doen. Volg onze handleiding hier.