Op 24 oktober 2011 verscheen bij uitgeverij Simon & Schuster de officiële biografie Steve Jobs door Walter Isaacson. In de eerste week heeft de Walter Isaacson´s biografie van Apple mede-oprichter Steve Jobs al 379.000 exemplaren verkocht in de VS.

Dat blijkt uit gegevens van Nielsen BookScan-service, zoals gerapporteerd door TheBookseller.com.

Steve Jobs wordt beschouwd als pionier van de computerindustrie. Nadat hij bij Xerox op het Palo Alto Research Center (PARC) een demonstratie zag van de grafische gebruikersomgeving met vensters en muis, nam hij deze interface op in de Apple Lisa, die erg duur was en slecht verkocht en vrij snel opgevolgd werd door de Apple Macintosh. Hij was verder ook de drijvende kracht achter de ontwikkeling van Mac OS X.

Op 24 augustus 2011 kondigde Jobs via een brief aan het personeel en de wereld aan dat hij niet langer aan de eisen die aan een CEO worden gesteld kon voldoen en dat hij zijn functie als CEO per direct neerlegde. Hij gaf aan, als de directie daarmee zou instemmen, wel in een andere functie te willen aanblijven. Zijn functie werd overgenomen door voormalig COO (Chief Operating Officer) Tim Cook, zo staat in de brief.

Het 656-pagina’s tellende boek bevat sporen van zijn levensloop. Verhalen van onder andere zijn hippie jeugd en mede-oprichting van Apple in de garage van zijn ouders. Verder staat in het boek informatie over zijn bekende en minder bekende opmerkelijke zakelijke successen in de afgelopen tien jaar met de iPod, iPhone en iPad. Ook Jobs gevoelens over zijn ziekte, diagnose en behandeling is te lezen in zijn boek.