De geruchtenmolen rondom de iPad 3 is weer begonnen. Verschillende bronnen hadden eerder gemeld dat de iPad 3 in het begin van het jaar 2012 zou verschijnen. Bronnen bij verschillende leveranciers en fabrieken van onderdelen stellen nu dat het populaire tablet in maart of april zal komen.

De iPad 2 werd in maart 2011 gelanceerd en naar verwachting zal dit ook ongeveer de release datum zijn van de nieuwe iPad 3. Bronnen bij fabrikanten van onderdelen baseren dit op de afname in de onderdelen van de iPad 2.

Apple heeft een order lopen van 14 tot 15 miljoen iPad 2 exemplaren in het vierde kwartaal van 2011, dit aantal zakt naar 4 tot 5 miljoen exemplaren voor het eerste kwartaal van 2012.

Fabrikant Foxconn zal de productie van de nieuwe iPad 3 in januari starten en in februari zal dit worden uitgebreid om alles op tijd klaar te maken voor het verschepen van de nieuwe iPad 3.

Naar verwachting zal de nieuwe iPad 3 een Retina display krijgen net als de iPhone 4 en iPhone 4S. Hierdoor zou de resolutie van de iPad 3 twee keer zo hoog zijn als zijn voorganger iPad 2.

via Nu

  • Karel

    Zoveel geruchten rondom de iPad 3 en iPhone 5. Ik zou zeggen eerst zien dan geloven..

  • Dirk

    Heb sinds een maand de iPad 2 gekocht, ben er blij mee. Sla zeker de iPad 3 over.

  • Apple

    Ik had de iPad 2 al overgeslagen door dat ik iPad 1 al had, denk dat ik de iPad 3 wel ga kopen. Moet niet teveel achterblijven he 😛