Nikkei Business meldt dat de Japanse provider NTT DoCoMo gaat starten met het aanbieden van de iPhone en iPad. Volgens Nikkei Business heeft de Japanse provider een overeenkomst bereikt met Apple om een LTE iPad komende zomer te lanceren, en in het najaar een 4G LTE iPhone.

Hoogstwaarschijnlijk is de 4G LTE iPhone wat ze bedoelen een iPhone 5 wat in de najaar van 2012 op de markt zal komen. NTT DoCoMo is de belangrijkste provider in Japan en heeft meer dan 50% van de telecom markt in handen.

via BGR:

Japanese news organization Nikkei Business on Wednesday stated that an iPad 3 with LTE is currently slated to launch on NTT DoCoMo some time during the summer next year, and an LTE-enabled iPhone 5 will launch later in the fall. Apple CEO Tim Cook is said to have met with NTT DoCoMo president Kiyoyuki Tsujimura and VP Takashi Yamada earlier this month to work out the details of the arrangement, and the companies have reportedly reached agreeable terms. 

Geruchten gaan rond dat Apple en Japanse provider NTT DoCoMo in een discussie zitten rondom de volume dat de Japanse provider moet afnemen. Qualcomm heeft onlangs  de volgende generatie LTE-chipset de Gobi 4000 geïntroduceerd,  deze kunnen gebruikt worden in de iPhone 4G LTE en eventueel ook in 4G LTE iPad.

via Nikkei Business & BGR

 • Karel

  iPhone 5 kan wel 4G ondersteunen maar de Nederlandse aanbieders moeten dat ook ondersteunen.

  • Bas

   Internet is al erg duur geworden hier in Nederland, laat staan als de 4G komt. Straks is het niet meer betaalbaar voor ons.

 • Bert

  Ik heb de iPhone 4S overgeslagen, hopen dat de iPhone 5 in de zomer komt

 • Leo

  Ik wil ook de iPhone 5!!!!