We hadden u twee dagen geleden gemeld dat Apple een rechtszaak had verloren in China. Chinese Proview Technology (Shenzhen) had de rechtszaak gewonnen en Apple zou de naam van iPad in China moeten veranderen of licentiekosten gaan betalen.

Apple is laatste tijd erg vaak in het nieuws, door dat ze iedereen aan het aanklagen zijn wegens patent schending. Deze keer is het andersom, Motorola dat overgenomen is door zoekmachine Google, heeft Apple aangeklaagd in Duitsland wegens patent schending.

Een Duitse rechtbank verbood de verkoop van alle iPhone’s inclusief de nieuwe iPhone 4S, en de twee soorten 3G modellen van de iPad. Het verbod komt nadat Motorola beweerde dat Apple’s 3G uitgeruste apparaten, patenten met betrekking tot de GPRS-norm hadden overtreden. Apple zit hierdoor nu een bijzondere zwarte gat.

Motorola kan hierdoor nu 133 miljoen dollar vergoeding eisen, en een verbod eisen op alle iPhone’s en iPad’s die uitgerust zijn met 3G.

Motorola is erg blij met deze winst:

“We are pleased with the court’s ruling. Today’s decision validates Motorola Mobility’s efforts to enforce its patents against Apple’s infringement,” said Scott Offer, senior vice president and general counsel of Motorola Mobility.

“Motorola Mobility has worked hard over the years to build an industry-leading intellectual property portfolio that is respected by the telecommunications industry..”

Voor alle Duitsers die dachten om een iPhone of iPad te gaan kopen, zou ik zeggen koop er zo snel mogelijk één. Straks kan je het helaas niet meer in Duitsland kopen.

  • Alex

    Dan zal dit verbod binnen no time verpreiden over het hele wereld, Apple zal flink wat centjes moeten ophoesten