Toen BlackBerry maker Research In Motion “RIM” bekend had gemaakt dat haar nieuwe OS voor de PlayBook en BlackBerry’s onder de naam BBX verder door het leven zou gaan, werd er direct een rechtzaak aangespannen door Basis International.

Research In Motion “RIM” heeft de rechtszaak verloren tegen Basis International rondom de naam van BBX. BlackBerry is hierdoor noodgedwongen om haar nieuwe besturingssysteem naam te veranderen naar BlackBerry 10.

Amerikaanse rechter stelde Basis International in haar gelijken, door dat het gebruik van de naam BBX voor verwarring zou kunnen lijden. BlackBerry gaat vanaf 2012 alle toestellen uitrusten met de nieuwe software BlackBerry 10.

Dit heeft Research In Motion “RIM” bevestigd op Twitter.

via Basis International & BlackBerry @Twitter

  • Johan

    RIM -> RIP