Modern Warfare 3 de nieuwste spel van Activision en de populairste first person shooter game van de spellen reeks Call of Duty, heeft in slecht 16 dagen tijd meer dan 1 miljard dollar omzet gedraaid.

Het nieuws komt rechtstreeks van Activision, in een persbericht waarin ze mededelen dat Modern Warfare 3 alle records weer eens verbreekt. Hierdoor is MW3 de snelst winstgevende entertainment product, hier onder valt video games zowel films. Activision stelt met trots dat hun video game in slechts 16 dagen een record omzet van 1 miljard dollar heeft behaald. Dit is drie dagen sneller dan Avatar die het zelfde record in slecht 19 dagen had behaald in 2009.

Modern Warfare 3 had in de eerste 24 uur al meer dan 9,3 miljoen exemplaren verkocht, en het eerste week werden maar liefst 12 miljoen exemplaren verkocht. In dat week had Modern Warfare 3 maar liefst 775 miljoen dollar gegenereerd.

via Eurogamer