We hebben lang moeten wachten op een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1. De Chronic Dev Team en de iPhone Dev Team hebben samen de Corona iOS 5.0.1 Untether uitgebracht waarmee gebruikers een Untethered Jailbreak kunnen uitvoeren op de iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 4G, iPod Touch 3G en de eerste generatie iPad.

 

Sommige gebruikers die Corona iOS 5.0.1 Untether hebben gebruikt om hun Tethered Jailbreak iOS 5.0.1 over te zetten in een Untethered Jailbreak iOS 5.0.1 hadden problemen met sommige jailbreak apps. Ook gebruikers die Redsn0w 0.9.10b1 hadden gebruikt om een Untethered Jailbreak te krijgen op iOS 5.0.1 hadden enkele problemen met de jailbreak apps.

Jay Freeman ook wel bekend als Saurik [mede-oprichter en ontwikkelaar van Cydia] heeft in een tweet laten weten dat de Corona iOS 5.0.1 Untether problemen met launchctl worden opgelost in de vernieuwde versie 1.0-2.

Corona (5.0.1 untether) apparently breaks `launchctl`; @planetbeing figured out what caused it, and I patched the package: upgrade to 1.0-2.

The launchctl issue also affects you if you used redsn0w to install the 5.0.1 untether. I have built 1.0-3, which can upgrade redsn0w users.

Intelliborn een ontwikkelaars van jailbreak apps heeft ook bevestigd dat de nieuwe versie van Corona iOS 5.0.1 Untether de  launchctl probleem oplost.

Corona 1.0-3 (untether for iOS 5.0.1) fixes launchctl which was preventing our apps authenticating. If you are on 5.0.1, please install.

Dus als u problemen heeft na het installeren van Corona iOS 5.0.1 Untether of Redsn0w 0.9.10b1 heeft gebruikt om een Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1 te krijgen, installeer dan de nieuwste versie van Corona iOS 5.0.1 Untether 1.0-3 via de update tab in Cydia.

Of u kunt ook onze Untethered Jailbreak iOS 5.0.1 op iPhone, iPad en iPod Touch tutorial volgen via deze link.

 • Kevin

  Ik had ook problemen met enkele Cydia tweaks maar wist niet waar het aan lag. Dus dat launchctl gebeuren 😛

  Ik ga hem even updaten thx!

 • iPhone Jailbreak

  Moet ik het via Redsn0w opnieuw doen?

  • iPhonemania

   Als je Redsn0w hebt gebruikt, dien je Redsn0w 0.9.10b2 eroverheen te gebruiken, vinkje bij “Install Cydia” uit vinken.

   En voor de gebruikers die al een Tethered Jailbreak hadden, kunnen de Corona 5.0.1 Untether update via Cydia installeren.

   • iPhone Jailbreak

    Wow jij bent snel met reageren. Ik heb redsn0w gebruikt ja. Ik ga het even nogmaals jailbreaken dan maar. thx voor de snelle reply

    • iPhonemania

     Tot uw dienst! Als ik online ben reageer ik snel idd. Maar nu ga ik wel pitten:P

 • Leo

  Weten jullien wanneer er een jailbreak voor de iPad 2 komt?

  • Gerard

   Pod2G is er mee bezig, weten niet wanneer het klaar is.

 • sebas

  halo,
  ik heb een iphone 3gs met jailbreak 4.3.3
  maar krijg de ios 5.0.1 niet via cydia er op gezet..hij zegt dan: de gevraagde wijzingen kunnen niet worden door gevoerd vanwege conflicht enzo

  kan iemand me helpen

  • peter

   ik zou proberen om de 4s via de normale weg te updaten, dat heet met itunes. lijkt me de logische weg.

  • iPhonemania

   Beste Sebas,

   Je kan beter de update via iTunes uitvoeren, ik heb zelf niet eerder gezien of gehoord dat je een update via Cydia kan uitvoeren.

 • peter

  sorry, heb over de 3gs heen gelezen, maar alles blijft hetzelfde lijkt mij.

 • Jeremy

  Ik wil graag mijn iPod Touch 4G jailbreaken, maar via Jailbreaks.Me. Het probleem is dat het me niet lukt om hem dan te jailbreaken, op IOS 5.0.1… Is er iets mis met mijn iPod, of ligt het aan die site? Ik ben een beetje in beginner hierin, haha.

  • iPhonemania

   via jailbreakme kan je alleen iOS 4.3.x jailbreaken, voor iOS 5.0.1 dien je Absinthe te downloaden en via Absinthe te jailbreaken.

 • Eva

  Heeft deze update ook betrekking op het crashen/freezen van sbsettings? Ik kan sbsettings niet gebruiken zonder dat hij vastloopt en ik alleen nog maar een harde reboot kan doen. Of soms valt m’n iphone zomaar uit en start weer op. Maar buiten dat heb ik verder geen problemen.
  Kan deze update de oplossing zijn?

  • iPhonemania

   Alle apparaten die met Redsn0w en Absinthe zijn gejailbreakt dienen Corona iOS 5.0.1 Untether te installeren.