NotCom ook wel bekend als semafoor een iOS hacker en ontwikkelaar van TinyUmbrella. De populaire jailbreak tool TinyUmbrella staat u toe om back ups van SHSH blobs (ECID SHSH) te maken zodat u altijd de mogelijkheid heeft om een downgrade kunt uitvoeren naar een oudere iOS versie.

NotCom heeft een nieuwe jailbreak tool uitgebracht genaamd TinyCFW voor de iPhone 4 en iPad 2 gebruikers. TinyCFW bied de mogelijkheid voor iPhone 4 en iPad 2 gebruikers die een back up van iOS 4.3.3 genomen hebben een downgrade mogelijk naar iOS 4.3.3.

via NotCom:

TinyCFW is a simple tool I put together for a friend of mine. He has an iPad2 GSM and has his 4.3.3 SHSH but since Apple is no longer signing 4.3.3, it isn’t possible to downgrade to 4.3.3 without getting stuck in a 1015 recovery loop.

Hier is wat TinyCFW kan doen:

 • It will modify an existing ipsw for an iPad 2 GSM/CDMA or iPhone 4 GSM/CDMA
 • It WILL modify the ipsw TO UPDATE YOUR BASEBAND TO THE LATEST!
 • It will create an ipsw that you can use with TinyUmbrella and iTunes to restore to a version of iOS that you have SHSHs for.
 • It is primarily for iPad 2 with a baseband or iPhone 4.

NotCom heeft tevens verduidelijkt dat TinyCFW niet:

 • A jailbreak
 • An unlock
 • A tool to protect your baseband.
 • A tool that will restore your device to any firmware
 • A tool for use with iPhone 3GS, iPhone 3G, iPad, or iPhone 4S

Instructies om TinyCFW te gebruiken:

The usage is simple. Start the application. Once the window comes up, click the top button and choose an ipsw for which you have SHSHs for. The app will scan it and tell you the firmware and baseband versions in the ipsw you selected and the firmware and baseband versions that will be in the target ipsw when you click the second button. If you’re ready, click ‘Save Target IPSW’. This will take a minute or two and when it is finished, you will have a file named:

<your original ipsw name>.bbupdate.ipsw.

You can use this ipsw with iTunes and TinyUmbrella to restore your iPad2 GSM/CDMA back to say 4.3.3 (if you have 4.3.3 SHSH).

NotCom is van plan om deze functionaliteit op te nemen in TinyPwn en verwacht dat het dan veel robuuster zal zijn dan deze eerste versie. Als u SHSHS blobs van iOS 4.3.3 had opgeslagen voor uw iPhone 4 of iPad 2 hoeft u dus niet langer te wachten op een jailbreak op iOS 5 of iOS 5.0.1.

Dus als je iOS 4.3.3 SHSH blobs voor uw iPhone 4 en iPad 2 en kan niet langer wachten op de jailbreak. Download TinyCFW via de officiële The Firmware Umbrella website.

via NotCom

 • annieke

  Maar wat als je nou geen copie hebt? Kan je niet van iemand anders gebruiken? Ik ben radeloos! Zit alles af te zoeken, zit nu met een dure ipod opgescheept, in plaats van een iphone.

 • Willem

  Je kan geen copie van andere gebruiken, elke toestel heeft een uniek nummer.