Apple staat niet stil, ze hebben een tweede beta versie van de iOS 5.1 vrijgegeven aan geregistreerde ontwikkelaars van de iOS Dev Center.

iOS 5 is een update van iOS 4 om de nieuwe iPhone 4S te voorzien van de populaire Siri Assistent, een totaal vernieuwde Notification Center (Notificatie centrum) en de krantenkiosk. Deze nieuwe iOS is helaas niet zonder problemen, de nieuwe iOS heeft veel gebruikers geteisterd met batterij problemen, met name de nieuwste smartphone van Apple de iPhone 4S had veel last van een slecht batterij levensduur.

Een van de andere kritieken was de foto stream optie, de foto’s konden niet bewerkt of verwijderd worden in iOS 5 en iOS 5.0.1. De nieuwe iOS 5.1 biedt wel de mogelijkheid om foto’s te bewerken en te verwijderen, dit is wel een goed teken.

Apple Change Log:

Photos taken using iOS 5.1 can be deleted from Photo Stream on your device and will be removed automatically from Photo Stream on your other iOS 5.1 devices. Older photos can be manually deleted from your iOS 5.1 devices.

Zoals gewoonlijk zijn de beta versie’s alleen te verkrijgen als u een iOS Developer bent, als u een iOS ontwikkelaar wilt worden kost het u 99 dollar per jaar. Zoals we kunnen zien aan de afbeelding hierboven is de iOS 5 beta 2 geschikt voor: iPad 1, iPad 2, iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S, iPod Touch 3G, iPod Touch 4g en Apple TV 2G.

Download iOS 5 beta 2 [iOS Dev Center]