We hadden enkele uren geleden een gerucht van een Japanse blog, die beweerde dat de iPad 3 iets dikker zou zijn dan zijn voorganger de iPad 2. Nu komt een andere analist met een nieuwe gerucht dat Apple de iPad 3 in februari 2012 gaat lanceren. Hij bevestigd ook over de grote feature waar iedereen enthousiast over is, namelijk de Retina Display.

Business Insider nam een kijk naar de onderzoek van Citi analist Richard Gardner over de aankomende iPad 3:

According to “several sources” the next iPad will launch in February, and it will sport a screen with double the resolution of the current model.

Gardner says, “there do not appear to be any significant technical hurdles remaining” to prevent a launch of a high-resolution iPad, despite rumors to the contrary.

Dit bevestigd meerdere geruchten over de iPad 3’s resolutie. De iPad 3 zal zeker een resolutie van 2048×1536 krijgen, dit is de dubbele van de iPad 1 en iPad 2 die hadden namelijk een resolutie van 1024×768. Er zijn wel tegenstrijdige berichten over de dikte van de iPad 3, misschien is dit te verwijten aan de Retina Display.

Er zijn ook nog tegenstrijdige rapporten over de lanceer datum van de iPad 3, sommige bronnen beweren dat de A6 processor problemen de release datum wat zal uitstellen en meest recente rapporten suggereren dat Apple de iPad 3 in februari zal lanceren.

via Business Insider