Apple had gister iedereen verrast door het vrijgeven van een nieuwe versie van de iOS 5.0.1 (9A406) voor de iPhone 4S gebruikers. Het build nummer van de originele iOS 5.0.1 is 9A405. Apple suggereerde een paar kleine bugs zijn opgelost voor iPhone 4S gebruikers, welke bugs dit waren werd niet gezegd.

 

MacRumors heeft zojuist gemeld dat volgens een nieuw support document, Apple heeft de vervelende zaken rondom de SIM kaart bugs voor iPhone 4S gebruikers opgelost. Enkele iPhone 4S gebruikers hebben aan Apple gemeld dat ze een foutmelding krijgen “Geen SIM kaart geïnstalleerd” of “Ongeldige SIM”.

Via MacRumors:

With the update affecting a relatively small portion of users, Apple may have elected not to push it out to all users in the form of an iOS 5.0.2 software update, and instead rely on those users who are having problems following Apple’s advice and obtaining the new build through the restore process outlined as a solution for the issue.

De nieuwe Apple support document bevat deze informatie over het probleem:

In certain situations, iPhone 4S may have difficulty recognizing a micro-SIM card, resulting in the following behaviors: – “Invalid SIM” or “No SIM Card installed” alert appears intermittently. – Status bar displays “No Service” or “Searching” in a location with good network coverage.

De ondersteuning document gaat verder hoe de iPhone 4S gebruikers de SIM kaart problemen kunnen lossen:

1. Back up your user content and settings using iTunes or iCloud. See this article for more information. 2. Restore your iPhone 4S using iTunes. 3. After the process is complete, restore your user content and settings from your backup. 4. To confirm that you’ve successfully restored, verify that the version is now iOS 5.0.1 (9A406) in Settings > General > About.

MacRumors meldt dat enkele gebruikers zeggen dat het SIM kaart problemen zijn opgelost, en andere gebruikers zeggen weer van niet. Hebben jullie er last van? Mijn iPhone 4S heeft dat probleem in ieder geval niet.

via Apple

  • alex

    als ik mijn iPhone 4S opnieuw start doet hij wel lang om mijn simkaart te detecteren, terwijl mijn iPhone 4 hier wel veel sneller in is, hoort dit ook bij deze fix?