Nokia is in de boksring gestapt tegenover Apple’s iOS en Google’s Android mobiele besturingssystemen. Niels Munksgaard een Nokia directeur legde in een interview aan Pocket Lint uit hoe de jongere generatie vermoeid zijn van hun iPhone’s en Android toestellen.

via Pocket Lint:

“What we see is that youth are pretty much fed up with iPhones. Everyone has the iPhone. Also, many are not happy with the complexity of Android and the lack of security. So we do increasingly see that the youth that wants to be on the cutting edge and try something new are turning to the Windows phone platform.”

Hij spreekt over het gebrek aan veiligheid van de recente Carrier IQ chaos. Een toepassing die door velen gezien wordt als spyware, deze applicatie werd in de iPhone zowel Android toestellen gevonden.

De Nokia directeur gaat verder met de shopping ervaring die erg druk en verwarrend is voor de gemiddelde smartphone gebruiker. Hij beschrijft de huidige line-up van smartphone’s als een groot aantal zware mono-blocks zittend op de plank. De directeur van Portfolio, Marketing & Sales van Nokia heeft hiervoor een oplossingvoor het bedrijf heeft een oplossing. Om klanten een “out-of-the-box” ervaring te bieden hebben wij Nokia Mix Radio en andere gratis diensten die niks kosten of waar voor u een abonnementen moet aanschaffen.

Het lijkt mij dat de jongere generatie iets meer tech save zijn dan de rest, opgegroeid in een smartphone gedomineerde maatschappij. De smartphone’s van tegenwoordig hebben in principe allemaal dezelfde vorm en kleur, maar ze hebben allemaal verschillende functies en mogelijkheden.

Nokia is van mening meer te kunnen verkopen op het Windows Phone platform dat draait op de nieuwe Nokia telefoons. Als het besturingssysteem zo blijft groeien zal Nokia meer producten en accessoires aanbieden.

via Redmond Pie

  • Nokia

    Nou ja alsof Nokia zo veilig is dan de rest, elke smartphone houdt je al jaren bij wat je doet etc etc.

    Nu komt het in het nieuws, willen ze het allemaal verwijderen.

  • Henkie

    LOL. Ze waren nog enkele maanden terug buiten spel, trouwens nu nog steeds. Hopen iets terug te verdienen met Windows Phone. Loosers die Nokia!