Toen we u eerder hier op iPhonemania vertelden hoe u snelkoppelingen op de homescreen van uw iPhone scherm kon aanmaken dat verwees naar verschillende functies van het systeem, waren we bijzonder verheugd dit te doen zonder een jailbreak was vereist.

Jailbreaken van uw toestel is altijd goed en wel maar echter Apple vind dit zeker niet leuk. Telkens als er een nieuwe Untetherd Jailbreak is gevonden wordt door Apple een iOS update gereleased om de jailbreak te fixen. Maar door de komst van IconProject in App Store waren we allemaal verheugd en dat het immuun was voor dergelijke iOS updates, iedereen kon door enkele simpele stappen snelkoppeling naar onder andere WiFi, Bluetooth etc aanmaken op de homescreen.

Tenminste dat dachten we…

Onlangs heeft Apple iOS 5.1 beta vrijgegeven aan developers van de iOS Dev Center, in de nieuwe iOS update heeft Apple Siri getweaked en daarnaast hebben ze zogenaamd gewerkt aan de beruchte batterij levensduur van de iPhone waar gebruikers sinds de release van iOS 5 getreiterd mee worden.

Terwijl Apple weinig succes heeft gehad met het fixen van de batterij bug van de iPhone’s, hebben ze wel één ding voor ons verpest! Apple heeft de manier hoe wij onze snelkoppelingen toevoegde dicht gegooid. Dit houdt in dat we geen rechtstreekse snelkoppelingen naar onze homescreen naar onder andere WiFi-instellingen kunnen creëren, voor de mensen zonder een jailbreak op hun toestel doet dit wel erg pijn!

Hoewel het nog niet duidelijk is of dit ook een bug is met apps of een Apple truc is om het te doden, we hebben het zelf op onze iPhone 4 getest en zijn er zeker van dat dit trucje niet werkt.

Maar Apple heeft gezegd dat het met iOS 5.1 de batterij probleem voor eens en voor altijd opgelost moet zijn toch?

Nou, niet helemaal.

Na een dag iOS 5.1 beta getest te hebben lijkt het in dit geval niet beter te zijn dan iOS 5.0.1, nog erger is dat de batterij probleem nog steeds niet is opgelost! We weten dat dit nog maar een beta versie is van iOS 5.1 en dat er nog twee of drie beta’s zullen volgen. We zullen maar moeten hopen dat de definitieve versie van iOS 5.1 alle ellende met het levensduur van de accu oplost.

 • Marco

  Helemaal geen last van de batterij problemen 😉 zit nog lekker op iOS 4.3.3 met mijn iPhone 4.

  Untetherd Jailbreak via http://www.jailbreakme.com

 • Hector

  @Marco: met mijn stomme kop heb ik naar iOS 5 geupdate, dacht dat ik kon downgraden, niet wetend dat ik mijn baseband ook geupdate heb.

  iOS 5 baseband werken niet op iOS 4 firmware’s. Heb geprobeerd maar krijg “no service” als melding

 • Valerius

  Wat een onzin is dit, toestellen zo duur verkopen terwijl ze geen eens een batterij bug kunnen oplossen :s

 • Harold

  Steve is weg en alles gaat verkeerd bij Apple