Pod2G heeft weer een update gegeven op zijn blog rondom het Untethered Jailbreak voor oudere A4 apparaten en de nieuwe apparaten die uitgerust zijn met A5 processoren. Met de oude A4 apparaten bedoelen we de iPhone 3GS/4, iPod Touch 3G/4G, eerste generatie iPad en de Apple TV 2G.

We beginnen eerst met wat achtergrond rapporten voor de lezers die het allemaal hebben gemist. In november heeft Pod2G een lid van de populaire Chronic Dev Team bekend gemaakt via Twitter dat hij een beveiliging bug/lek had ontdekt in iOS 5. Via deze lek in iOS 5 was het mogelijk om een Untethered Jailbreak te ontwikkelen.

Een maand later begin december had Pod2G een video van zijn iPod Touch 3G op iOS 5 gemaakt, waarin was te zien dat zijn iPod Touch Untethered Jailbreakt was op iOS 5. Dit was super nieuws voor alle jailbreakers, tot heden is er nog geen andere Untetehered Jailbreak op iOS 5.x.x door andere Dev Team’s gemaakt.

Met het komst van de iPhone 4S bracht Apple ook een nieuwe iOS update, namelijk de iOS 5. Tot verbazing van vele iPhone gebruikers zat er een batterij bug in iOS 5. Apple bracht uit paniek de iOS 5.0.1 om de batterij problemen op te lossen, deze update heeft echter het probleem niet opgelost.

Apple heeft dus ook het bug in iOS 5 niet dichtgegooid waar Pod2G aan werkte. Hierdoor werd het ook mogelijk om op iOS 5.0.1 een Untethered Jailbreak te maken. De Untethered Jailbreak exploit heeft Pod2G op alle oudere apparaten als de iPhone 4/3GS, iPod Touch 3G/4G, iPad 1 en Apple TV 2G getest, deze waren dan ook succesvol Jailbreakt.

Alleen de nieuwe A5 apparaten als de iPhone 4S en iPad 2 konden niet getest worden door Pod2G niet over deze apparaten beschikt. Door de gulheid van jailbreakers die massaal een donatie hadden verricht aan Pod2G zodat hij een iPad 2 en een iPhone 4S kon kopen. Na het kopen van de iPhone 4S en de iPad 2 begon Pod2G direct zijn Untethered Jailbreak exploit te testen op de nieuwe apparaten.

Vier dagen geleden op 19 december had hij een artikel op zijn blog geplaatst waarin hij heeft gemeld dat de Untethered Jailbreak voor iPhone 4S wat vertraging heeft opgelopen. Deze probleem was te verwijten aan het geheugen cache kwestie van de Cortex A9 cache management chip.  Door het harde werk van Pos2G en wat hulp van de iPhone Guru Saurik (maker van Cydia) is dit cache probleem van de iPhone 4S binnen 24 uur opgelost.

De volgende update kwam in de vorm van een video, waarin hij ons zijn iPhone 4 op iOS 5.0.1 succesvol Untethered Jailbreakt heeft.  Pod2G verwacht dezelfde stabiliteit als de populaire jailbreak tool Redsn0w, door dat hij dezelfde patches heeft gebruikt.

Nu zijn we aangekomen op de dag van vandaag waarin hij heeft besloten om zijn Untethered Jailbreak exploit aan zijn team leden (Chronic Dev Team) te overhandigen zodat zij het kunnen afronden en zo snel mogelijk uit kunnen brengen.

Hierdoor kan hij zijn aandacht aan de iPhone 4S en iPad 2 besteden, dat is inmiddels waar iedereen op wacht. Zoals we eerder zeiden de cache problemen zijn opgelost, hij moet het alleen nog stabieler maken en zijn werk afronden. Wij van iPhonemania wensen hem veel succes en hopen dat de Untethered Jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 zo snel mogelijk vrij wordt gegeven.

 • Thijs

  P0isixninja zal het wel voor ons afronden en vrijgeven.

 • Martin

  Hopen dat de JB van iPhone 4S net zo soepel verloopt als de oudere modellen.

 • Lee

  Zal de iPad 2 jailbreak dan ook samen met de iPhone 4S jailbreak komen ?

  • Mitchel

   Beide bevatten de zelfde A5 chip, als de jb op iPhone 4S lukt moet die ook wel opmde iPad 2 lukken

 • Klaas

  Duimen voor pod2g dat hij het snel afrond

 • Jeffrey

  Wauw, klinkt goed ik had de iPad 2 gekocht met het idee dat er al een jb vrij was, wanneer die klaar is kan iemand mij op de hoogte houden via mail? (wietjuh@hotmail.com)
  Alvast bedankt & de groeten

 • boyde waal

  Hallo,
  Kan iemand mij helpen?
  Heb met greenpoison 0.3 mijn ipad2 willen jb.
  Alles gaat goed tot moment dat poison zegt beginning jailbreak. Ik zie dan het scherm met de tijdslijn maar deze loopt niet verder. ipad2 hangt al meer dan twee uur aan dit scherm.
  Heb alles al een tweede keer geprobeerd. Zelfde probleem.

  • iPhonemania

   Absinthe 0.3 bedoel je? Back-up je iPad 2 eerst daarna herstel je iPad 2 naar een schone iOS 5.0.1. Dan pas weer jailbreaken.

   Na de jailbreak je je backup weer terug plaatsen

   • boy de waal

    Bedankt voor je reactie.
    Raad opgevolgt en JB werkt.
    Super!!!!

    • iPhonemania

     tot uw dienst 😉 veel plezier ermee