Mobiele telefoon technologie begint wel erg akelig te worden. Beveiliging onderzoekers hadden eerder dit jaar in de iOS 4 firmware van de iPhone’s een onderdeel gevonden die uw locatie volgen en het daarna te delen met uw computer.

Deze functie voor het bijhouden van uw locatie en dergelijke werd allemaal verstuurd naar Apple, gebruikers voelde zich allemaal bezorgd en gebruikers stuurde massaal email’s richting Apple. Gebruikers dreigde dat ze gingen overstappen naar Android toestellen doordat Android haar gebruikers niet zou volgen. Steve Jobs antwoordde hierop: Oh tuurlijk volgen ze je!

Nu enkele maanden later had Steve Jobs toch gelijk. Een stukje software genaamd “Carrier IQ” is diep begraven in alle Android, BlackBerry en Nokia toestellen. Trevor Eckhart een nieuwsgierige ontwikkelaar ontdekte dit stukje software en bracht een video uit van zijn bevindingen.

De 17 minuten durende video kunt u hieronder bekijken, het is wel lang maar zeer interessant. Trevor Eckhart begeleidt u door het logboek van Carrier IQ.

  • Andre

    Alle toestellen volgen je.

    • Johan

      Op internet ben je nooit veilig, alles en iedereen volgt je tegenwoordig