De lang verwachte Untethered Jailbreak voor de iPhone 4S en iPad 2 op iOS 5.0.1 waar we meer dan drie maanden op hadden moeten wachten, was dan eindelijk afgelopen vrijdag vrijgegeven.

De Untethered Jailbreak werd mogelijk gemaakt door de beveiliging lek die Pod2G had gevonden in iOS 5.0.1, dankzij deze bug werd er een Untethered Jailbreak voor iOS 5.0.1 op de iPhone 4, iPhone 3GS, iPod Touch 4G/3G en iPad 1 mogelijk. Deze Untethered Jailbreak voor A4 apparaten werd een paar dagen voor oud en nieuw vrijgegeven.

Drie weken later hebben de A5 apparaten zoals de nieuwe iPhone 4S en iPad 2 ook kunnen genieten van de Untethered Jailbreak op iOS 5.0.1. Afgelopen vrijdag kwam de lang verwachte Absinthe jailbreak uit, in de eerste instantie konden alleen Mac gebruikers gebruik maken van deze splinter nieuwe jailbreak tool.

In de eerste 24 uur werd er meer dan 1 miljoen iPhone 4S en iPad 2’s gejailbreakt, deze miljoen jailbreak zijn dan ook alleen van Mac gebruikers. Twee dagen later is de Windows versie van Absinthe uitgebracht.

Heeft u de jailbreak gemist en wilt u toch graag uw iPhone, iPod Touch of iPad jailbreaken? Dan kunt u de volgende handleidingen volgen: